IS Göta dominerade på Springtime!

Aktuellt  

IS Göta från Helsingborg vill naturligtvis dominera på hemmaplan, trots många försök så har man aldrig lyckats plocka topp placeringarna. Idag blev det dock storslam på det manliga 10km loppet.

På startlinjen stod som vanligt Enhörnas Lasse Johansson, han brukar gå ut hårt, få en lucka och sedan springa ohotad i mål som vinnare. Göta hade tre löpare som hade bestämt sig, idag skulle de inte släppa honom. Första 2 km på loppet är platt, men som vanligt en kraftig motvind – Samuel, Daniel och Johan hängde dock med Lasse, det var till och med så att Samuel gick upp och drog, trots coachens direktiv, haha.

Götalöparna grillar Enhörnas Lasse Johansson. Foto: Andreas Berner

Tror att detta satte myror i huvudet på Lasse och efter stigningen mellan 1,8 och 3,3 km så hade han släppt. De tre Götalöparna tog kommandot och Samuel var den som var allra starkast. I mål var Samuel Russom etta på 32,30, Daniel Ekholm tvåa på 32,50 och Johan Gustafsson som varit sjuk under veckan krigade sig till tredjeplatsen med 33,00.

Springtimes tre snabbaste löpare, alla från IS Göta. Bild Andreas Berner

Dessa tre plus Lasse fick en lucka till löparna som jagade sub 34, men flera av dem kom sedan ikapp Lasse som slutade åtta. Snabbast var Markus Solvén från Björnstorp som blev fyra på 33,49, femma blev IS Götas Neil Lowrie med 33,51, sexa IFK Halmstads Fredrik Klingberg med 33,53, sjua Josef Hamber från Göta med 33,59. Neil och Josef hade 33,59 som mål, så starkt! Lasse fick samma tid som Josef. Kenth Fransson från Göta hade som mål 34,10, blev 34,12 – som sagt var, man får de tider man förtjänar :) Tia blev Henrik Orre från Björnstorp med 34,19. 16 löpare klarade 35 minuter och 90 klarade sub 40 minuter.

Klungan som jagade sub 34. Foto: Andreas Berner

På damsidan var det uppvisning av Annika Faager från Björnstorp som drog iväg från start och var över två minuter före övriga tjejer, tiden 35,51 var nytt pers på milen. Att sätta pers på Springtime pekar på att det finns minst 20 sekunder att hämta på en snabb bana, så ett otroligt starkt lopp. Tvåan och trean hade exakt samma tid, 37,59 – det var Camilla Lindholm från Björnstorp och Anna Bjurman från Göta.

IS Göta hade totalt 151 anmälda i dag och kunde även glädja sig åt seger i klasserna 5 km för barn upp till 16 år, bland pojkarna segrade Filip Malmros med tiden 18,29, han var över 2 minuter före tvåan. I tjejklassen segrade en av landets bästa ungdomar, Johanna Hofvendahl, med tiden 18,19 var hon först över mållinjen och över 3 minuter snabbare än tvåan.

Götas trupp idag. Foto: BG Nilensjö

Totalt var det ca 2300 löpare som sprang.

Mer resultat på: https://www.springtimeihelsingborg.se/resultat

 Dela på Facebook