Tufft och tekniskt i Kolmårdstrailen

  0
  279

  Kolmårdstrailen avgjordes på lördagen i en utmanande och fantastisk terräng. ”Det är faktiskt riktigt tuff terräng härute”, sammanfattade Johanna Engström, OK Hällen, som vann den längsta distansen.

  Johanna Engström på väg mot andra raka segern i Kolmårdstrailen 21 km. Foto: Mikael Grip

  Johanna, som varit snudd på landslagsmässig i orientering, är van vid hård och utmanande terräng. Men Kolmårdsterrängen, i närheten av Sörsjön, några mil norr om Norrköping tar ändå priset.

  – Det är väldigt kuperat och tekniskt. Det passar mig bra, riktigt roligt, sa Johanna efter att ha avverkat de 21 kilometerna på 1.48.13. Snabbast av alla på damsidan, precis som hon var förra året.

  – Kul att försvara segern. Det har blivit många traillopp på slutet. Det är i skogen jag trivs bäst, även om det ibland blir något asfaltslopp, berättade Johanna som i år hoppas få delta i inofficiella VM i swimrun.

  Johanna Engström hade ”spurthjälp” på upploppet av sina barn. Foto: Mikael Grip

  Tvåa i långa damloppet slutade Elmina Saksi, Tjalve IF Norrköping, med 1.52.39 och trea Nina Ellmark, Stigtomta löpning, med 1.53.51.

  Robbin Kantarp är i toppform och vann Kolmårdstrailen 21 km på nytt banrekord. Foto: Mikael Grip

  I herrklassen blev det en härlig batalj mellan Anders Kleist, IK Akele, och formstarke Robin Kantarp, Finspångs AIK. De två jagade varandra rejält i skogen.

  – Anders drog iväg i en väldig fart i början. Sedan har vi växlat i ledningen. Jag kände mig stark på slutet och kunde avgöra, sa Robbin efter segern med 1.22.34.

  Robbin Kantarp i mål som segrare. Foto: Mikael Grip

  En tid som är en förbättring av Anders Kleists banrekord med cirka en minut. Anders, som varit skadad och inte satsar lika hårt på löpningen längre, slutade tvåa med 1.23.31. Trea kom Jesper Larsson, Dimmans IF, med 1.25.23.

  Anders Kleist kom på andraplats i Kolmårdstrailen 21 km. Foto: Mikael Grip

  Det erbjöds också ett tiokilometerslopp, som var nog så krävande. Där segrade Viktor Zackrisson, Enhörna IF, med 41.11. I en närmast galen spurtstrid landade Pontus Brander, Tjalve IF Norrköping, och Robert Wingren, IK Akele, på samma tid och delade på andraplatsen.

  Damloppet vanns av Emma Backteman, IK Akele, 52.56 närmast före Emma Ardland, 53.34, och Lisa Åberg, Naturkicken, 54.40.

  Cirka 300 löpare var anmälda till årets upplaga av Kolmårdstrailen där det också fanns ett sexkilometerslopp och ett eget lopp för barnen. Kolmårdstrailen arrangeras  av ett gäng traillöpare från Norrköpingstrakten.Huvudarrangör är Kolmårdens friluftsservice med hjälp av bland andra Team Nordic Trail.

  Resultat, Kolmårdstrailen 2019:

  Scrolla nedåt för fler bilder:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här