Isabellah genrepar med Kalmar Malkars

Allt om Kalmar Malkars 2016  

Lördagen 2 juli är det dags för halvmaran Kalmar Malkars som hårdbevakas av Springlfa.se. Vi har tagit pulsen på tävlingsledaren Calle Nilsson, från arrangörsklubben Högby IF.

DSC_9091

På lördag är det dags för lättsprungna Kalmar Malkars. Arkivbild: Mikael Grip

Hur ser anmälningsläget ut jämfört med samma tid förra året och hur många deltagare siktar ni på i år?

– Det är ungefär 300 anmälda just nu. Vi hoppas det blir lika många som förra året, det vill säga cirka 500. Det har varit lite fram och tillbaka med starttiden, men det är 15.00 som gäller. Sedan har vi ett nytt lopp, Malkars femman som startar 15.10. Det är en del som tycker att halvmaran är för lång så då vill vi erbjuda ett kortare alternativ. Det nya loppet handlar om gå, rulla och spring. Även rullstolar är välkomna till det loppet. De första fyra kilometerna på Malkars femman är samma som på Kalmar Malkars.

De 21 097,5 meterna i Kalmar är ganska flacka, eller?

– Vi har inte ändrat något på bansträckningen. Den är riktigt flack förutom en liten knäppa cirka 500 meter innan mål.

Vad kommer sig namnet Malkars av?

– Det är från gymmet som ligger i anslutning till start och mål.

DSC_9065

Tummen upp för Kalmar Malkars. Arkivbild: Mikael Grip

Springer Högbys egna stjärnor och dina barn Ida och David Nilsson?

– Inte Ida och jag tror inte David gör det heller. Högbys Anton Rehn, som är i fin form, kommer att vara med. Kvällen innan springer han 5 000 meter vid tävlingar i Göteborg.

Några andra elitlöpare klara?

– Isabellah Andersson kommer att köra Kalmar Malkars som genrep till halvmaran på EM i Amsterdam, det är förstås riktigt kul. Yared Admasu, Ullevi, kommer till start plus ett koppel av duktiga etiopier som befinner sig i Sverige just nu. Bland annat Tigist Jabore i damklassen som nyligen vann Å-Loppet i Eskilstuna i överlägsen stil.

Finns det några prispengar?

– 5 000, 4 000, 3 000, 2 000 och 1 000 till både damer och herrar.

Stockholm Marathon 2014

Flerfaldiga svenska mästaren Isabellah Andersson genrepar inför EM i halvmaraton med att springa Kalmar Malkars. Arkivbild: Deca Text&Bild

Varför ska man enligt dig välja att springa Kalmar Malkars?

– Lättsprungen och fin bana som det går bra att göra bra tider på. Det är ett gemytligt lopp, med inte för många löpare. Alla som springer får medalj och T-shirt. Vi lottar också ut ett stort antal fina priser. Bland annat flygresor från Bra Flyg.

Lycka till den 2 juli!

– Tackar.

Till Kalmar Malkars hemsida:

 Dela på Facebook