0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Våra hårdbevakade lopp 2018 Allt om KK-Joggen 2018 Johannas starka seger i KK-Joggen

Johannas starka seger i KK-Joggen

Johanna Eriksson, Motala AIF, har sprungit KK-Joggen ett antal gånger. På tisdagskvällen kom den första segern i det klassiska motionsloppet i Katrineholm.

Johanna Eriksson sprang ett av sitt löparlivs bästa och snabbaste lopp när hon vann KK-joggens kvartsmara. Foto: Mikael Grip

– Riktigt roligt! Det kändes bra hela vägen. Det var någon som var med i början, men sedan har jag inte sett någon mer tjej i närheten av mig, sa Johanna efter prisutdelningen med en vinstcheck och en solros i ena handen.

Ganska tidigt skaffade hon sig en klar lucka bakåt. Med bestämda och kraftfulla steg vann Johanna KK-Joggens kvartsmara, 10 549 meter, i överlägsen stil. Tio kilometer passerade hon på 36.19 och i mål blev det 38.14. Segermarginalen ned till tvåan Lisa Ring, IK Nocout.se, blev över en minut.

Överst på pallen i KK-Joggen, Johanna Eriksson, till vänster loppets tvåa Lisa Ring och till höger trean Josefin Gerdevåg. Foto: Mikael Grip

– Ett av mina bästa lopp någonsin. Kanske det bästa. Jag fattar egentligen inte hur det är möjligt. Jag tränar mindre löpning nu än för några år sedan och är i bättre form än någonsin. Jag har fortfarande problem med en hälsena. Istället kör jag mycket alternativträning på cykel och crosstrainer plus att jag simmar en del och kör rätt mycket styrketräning.

Lisa Ring tog ut glädjen för andraplatsen på upploppet en aning för tidigt. Foto: Mikael Grip

Något som höll på att straffa sig. Men Lisa lyckades hålla en vilt spurtande Josefin Gerdevåg bakom sig. Foto: Mikael Grip

Lisa Ring var påtagligt nöjd med sin prestation och jublade nästan för tidigt på upploppet. Trean Josefin Gerdevåg, KFUM Örebro Friidrott, var till slut bara en sekund efter Lisa. 39.16 mot 39.17.

– Känslan ikväll var bra. Det var huvudsaken, sammanfattade Lisa som liksom Johanna Eriksson kanske springer Atea Norrköpings Stadslopp nästa onsdag, fast på olika distanser.

Marie Sandberg slutade på sjundeplats och blev bästa lokala löpare. Foto: Mikael Grip

Snabbaste lokala löpare på damsidan blev, som vanligt, Marie Sandberg, Sköldinge IF. Den här gången slutade Marie på sjundeplats med 41.26.

KK-Joggen erbjuder också ett lopp som är 5,1 kilometer långt. Där var Lisa Bouvin, Finspångs AIK, klart snabbast med 18.54.

– Faktiskt det första loppet jag vinner, sa Lisa som bara hade två män före sig i en sammanlagd resultatlista män/kvinnor.

Lisa Bouvin, från Finspångs AIK, vann sitt första lopp. Foto: Mikael Grip

Som vanligt lockade KK-Joggen mängder med barn, speciellt i de yngsta klasserna där det var över 200 startande i varje klass.

Start för ett av många välfyllda barnlopp i KK-Joggen. Foto: Mikael Grip

Sammanlagt nådde KK-Joggen 2018 en bit över 1 400 deltagare. Nästa år är det dags för 30-årsjubiluem.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

Årets sista utgåva snart till tryck!

0
Ett litet axplock om vad som väntar i nya Spring. Om en vecka trycker vi adresserna på baksidan, är din adress med? Annars är det hög tid..

FÖLJ OSS

8,657FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

”Fint att få uppleva flytet några sekunder”

0
Nyligen var jag på Stockholms Stadion för reportage med långlöparraketen Carolina Wikström. Förnuftet sa en sak, men som vanligt kunde jag inte hålla mig...

Racerapport MLM Maraton

November drain

60 minuter glädje…

Träning på tv

- Annons-

PODCAST

X
X