Jonas & Anastasia SM guldmedaljörer

0
537

I går avgjorde SM på 10 km landsväg i Anderstorp. Det var en repris på fjolårets SM, då gick det dock i oktober och i 12 grader med lätt regn, nu i 28 grader och stekande sol. Det var en heldags löparfest med ungdomsklasser, ett halvmaraton för seniorer där det var 82 anmälda, men endast 34 som kom i mål. Värmen var förmodligen väldigt tuff mitt på dagen då detta lopp gick. Snabbast var Annelie Johansson från Hälle med 1.23,49 och Robert Alexandersson från samma klubb med 1.11,21. Efter detta loppet var det två heat med veteraner då även veteran SM genomfördes, dessa startade kl.16:30 och 17:40, sedan var det damerna kl.18:40. Då hade det blivit lite svalare och vi fick se en intressant kamp på racingbanan. Det var ganska tidigt en klunga med Hanna Lindholm, Sara Christansson, Sanna Mustonen, Anastasia Denisova och Samrawit Mengsteab som såg piggast ut.

de fem som fått en lucka halvvägs in i loppet, foto: BG Nilensjö

Det var länge väldigt tight men i slutet var det bara tre tjejer kvar som slogs om medaljerna, Anastasia, Sanna och Sara och det blev i precis den ordningen de passerade mållinjen med 34,13, 34,17 och 34,20. Hanna blev fyra med 34,34 och Samrawit bröt.

En grym spurtduell, Foto: BG Nilensjö
1) Anastasia Denisova, Sävedalen, 34:13  2) Sanna Mustonen, Hässelby, 34:17. 3) Sara Christiansson, Sävedalen, 34:20. Foto: Deca Text&bild

I herrloppet gjorde Jonas Glans åter comeback efter en skada, nu med två månaders träning i bagaget – jag misstänkte naturligtvis att det skulle räcka och ge guld. Även David Nilsson som varit borta en lång period stod på startlinjen, spännande. Sedan blev det egentligen aldrig särskilt spännande – de startade väldigt snabbt men sedan drogs tempot ner och Jonas kunde mest ligga med och vänta på att spurta ner de andra, så blev det också – med 500 meter kvar sträckte han ut på steget och segrade med tiden 29.25, tvåa var Samuel Russom med 29.27, en sekund före David Nilsson. Jonas som blev pappa veckan innan var länge osäker på start, men barnet kom några dagar innan beräknad nedkomst så han kunde ställa om sitt fokus, nöjd och belåten pappa och guldmedaljör.

1) Jonas Glans, Malmö, 29:25.  2) Samuel Russom, Hässelby, 29:27.  3) David Nilsson, Högby, 29:28. Foto Deca text&bild

Alla resultat hittar ni här: http://www.halleif.nu/

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här