Jonathan Grahn!

0
159

Visste inte Löparsverige vem Jonathan Grahn var innan så vet man det nu. Har coachat min klubb, IS Göta, på ett arenapass ikväll. Hörde kommentaren efter en av intervallerna – ”tänk att han hade 52,5 på sista 400 meterna”

Jo han har verkligen imponerat stort under junior EM i Jerusalem. Denna unga killen som blir 19 år först den 30 december har under några år visat att han är den snabbaste junioren vi haft i Sverige någonsin. Han har radat upp nya svenska juniorrekord och krossat drömgränser på olika distanser. Han måste verkligen haft stort självförtroende när han stod på startlinjen på JEM, först på 3000 meter som han vann med det där galna slutvarvet och sedan på 5000 meter där han tog silver. Det är ju så att ganska mycket av löpningen sitter i huvudet och dessa två framgångar lär bidra till nya rekord och nya drömtider. Svensk löpning är väldigt bra just nu och sättet löparna genomförde SM på värmer fortfarande. Att det dessutom finns unga och duktiga löpare snart rakt över hela linjen av distanser gör ju att det känns otroligt bra, en fin kultur och många som vill vara med och slåss om placeringarna.

Om vi återgår till Jonathan, han summerar sitt JEM med två medaljer, den första svensken någonsin att vinna 3000 meter och den första svensken någonsin att stå på pallen efter ett 5000 meters lopp. Det tål att nämnas att Karl Ottfalk som är två år yngre och kan vara med på ännu ett juniormästerskap var fyra på 3000 meter. Ingen högoddsare att det finns en medaljkandidat där.

Summerar vi hela tävlingen så blev det Sveriges bästa JEM (U20EM) någonsin sedan den formen infördes 1970. Fem guld och två silver och tvåa i medaljligan efter Tyskland, man tackar :)

Vill du hänga med på vad som händer inom svensk löpning, bli prenumerant på magasinet Spring, se https://springlfa.se/shop/

U20 EM Jerusalem 2023 GRAHN Jonathan FOTO Deca text&bild

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här