Kanonstart för Andreas Kramer

Nyheter  

Andreas Kramer och Hanna Hermansson har båda klarat kvalgränsen på 800 meter till inomhus-EM i Glasgow i början av mars.

Andreas Kramer har tränat hårt i bland annat Sydafrika under vintern och satsar nu på framgång i inomhus-EM i Glasgow i början av mars. I första loppet för säsongen blev det nytt personligt rekord på 800 meter. Arkivbild: Deca Text&Bild

Både Andreas Kramer och Hanna Hermansson har grundlagt formen i Sydafrika i vinter. Något som verkar visa sig vara lyckat. I fredags sprang Hanna Hermansson, Turebergs FK, i franska Val de Reul. Hanna slutade på fjärdeplats med 2.04,97. Tre hundradelar under EM-kvalgränsen. Redan imorgon, måndag, tävlar Hanna igen. Nu på 1 500 meter i Sätrahallen.

Hanna Hermansson, Turebergs FK, underskred EM-kvalgränsen på 800 meter i fredags och siktar på samma sak på 1 500 meter på måndagskvällen i Stockholm. Arkivbild: Deca Text&Bild

Andreas Kramer, Sävedalens AIK, fick en kanonstart på inomhussäsongen genom att vinna ett 800-meterslopp i tyska Karlsruhe. Hans personliga rekord innan loppet löd 1.46,86.

Efter att ha hängt på den spanska farthållaren Rojo passerade Andreas 600 meter på 1.18,75 och korsade mållinjen på nya personliga rekordet 1.46,52, vilket också är den bästa tiden i Europa i år.. Andreas vann loppet närmast före Erik Sowinski, USA, som presterade 1.46,69.

1.46,52 för upp Andreas Kramer på andraplats genom tiderna i Sverige. Nu har han endast Martin Enholms svenska rekord 1.45,91 framför sig. Kanske blir det en attack mot rekordet redan på måndagskvällen i Sätrahallen i Stockholm.

 Dela på Facebook