KfS Kungsholmen runt.

0
26

Nästa helg är det dags för årets Kungsholmen runt, ett av Sveriges mest populära lopp som varje år samlar ett stort antal löpare på både 10 km rundan och halvmaran. Det finns även ett knattelopp på 1 kilometer för de som är 13 år och yngre. Spring fick tag på tävlingsledaren och har dessutom fått till ett bra erbjudande för alla löpare.

Starten 2017

Lorenzo, vem ligger bakom KfS Kungsholmen runt och hur började det?

Löparklubben FK Studenterna tog över milloppet Kungsholmen Runt efter millennieskiftet, då tävlingen hade runt 300 deltagare och var på väg att läggas ner. Vi flyttade det från augusti till maj och återintroducerade halvmaratonklassen, som var det som gällde när det startade 1982, då Sveriges första. Tanken var att erbjuda en bra förberedelse lagom till Stockholm Marathon. De senaste åren har vi haft 4000 till 5000 anmälda.

Något speciellt att lyfta fram i år?

De senaste åren har det blivit allt fler som väljer milen framför halvmaran. Ifjol gick det riktigt fort. Inget annat lopp hade fler svenskar som sprang under 30 minuter (jag för milstatistik för alla sanktionerade lopp i Sverige) och de fem senaste åren har vi haft segertider på 29 minuter. Vi har ett tidsbonussystem där vi betalar ut mer pengar för varje sekund. I år har vi tillsammans med Sky Hotel Apartments, vårt officiella hotell, skapat en bonus för banrekord, 5000 kronor, som vi dubblerar ifall någon kille skull spränga 29-minutersgränsen eller tjej komma under 33. Det blir mycket elitsnack, men det visar att det går springa fort även som motionär.

Vad kan löparna förvänt sig när det gäller banorna?

Vi kommer inte att slänga färgat mjöl på dem, inte lägga ut hinder och ge dem elektriska stötar. Vi står för ren löpning, så friktionsfritt som möjligt från punkt A till punkt B. De första sex kilometerna följer Kungsholmens vatten, mitt i Stockholm och är i stort sett helt flacka. Sen kommer det några knixar som dämpar farten, när vi inte längre kan följa vattenlinjen.

Hur många förväntar ni er att det står på startlinjen?

Vi räknar med totalt uppemot 4000 anmälda varav ungefär 80 procent brukar dyka upp på tävlingsdagen.

Några profiler?

Utöver ett tiotal av Sveriges snabbaste millöpare av båda könen har vi även den kände kocken Tommy Myllymäki, som tränas av Magnus “1:37” Bergman. Jag vill inte namnge de snabba löparna, många av de vill inte skylta med att det kommer – men det finns stor chans till banrekord på både den kvinnliga och manliga sidan.

Vad är dina förhoppningar inför årets lopp?

Att alla ska få en minnesvärd och kvick resa runt Kungsholmen och läska sig med en skön Erdinger i målet efter att ha hållit energin uppe med hjälp av ett antal muggar Umara under resans gång.

 

Haha, det kan man kalla produktplacering.

Spring har fått till en deal som gäller i 48 timmar, fram till kl.23.59 på lördag. Är du prenumerant på Spring så får du 20% rabatt på anmälningsavgiften i vuxenklasserna = 280kr för milen, 360kr för halvmaran och det inkluderar en funktions-t-shirt från CRAFT. Anmäl dig på: http://www.kungsholmenrunt.se//anmalning/Step0.asp och använd koden ”spring20”

Är du inte prenumerant är det nästan en ännu bättre deal, du får nämligen nästa Spring i brevlådan – värde 63:-. Det är vårt jubileumsnummer med 180 sidor inspiration om löpning. Anmäl dig från och med nu fram till på lördag kl.23:59, sänd en kopia på din anmälan till bg.nilenjso@springlfa.se. Uppge namn & adress,

Och du som redan är anmäld, efter loppet kommer det erbjudande till dig via e-post. Med andra ord – spring Kungsholmen Runt, alla är vinnare!

Barnklassen 2017

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här