Säkra damvinnare i Atea Norrköpings Stadslopp

0
195

Det var vassa startfält i alla klasser i Atea Norrköpings Stadslopp. På damernas fem kilometer var landslagslöparen Linn Nilsson klart starkast.

Linn Nilsson vann femkilometersloppet i överlägsen stil. Foto: Peter Holgersson AB

– Jag ville få en bra genomkörare och fick en lucka till de andra tjejerna tidigt i loppet. Jag hamnade lite ensam och det var ibland svårt att hålla farten uppe på grund av en del vind, berättade den landslagsmeriterade Hällelöparen som åkt hela vägen från Göteborg för att få ett bra lopp inför ban-SM nästa helg.

Atea Norrköpings Stadslopps bana har sina utmaningar med en del tvära kurvor och en ganska seg uppförsbacke vid cirka fyra kilometer. Linns segertid blev 17.07.

– Ja, det var inte den snabbaste banan jag sprungit. Men väldigt trevlig med mycket folk som hejade på, sa Linn som var mindre än en sekund från start i friidrotts-VM i London i somras på 1 500 meter.

Charlotte Karlsson slutade tvåa på fem kilometer. Foto: Peter Holgersson AB

Tvåa på fem kilometer slutade förra årets vinnare, Charlotte Karlsson, Hässelby SK, med 17.45.

– Det är alltid kul med femkilometerslopp. Det är bara att ge allt från start, konstaterade Charlotte på prisutdelningen.

Trea kom Malin Liljestedt, Spårvägens FK, med 17.51. Snabbaste östgöte blev Caroline Johnson, Linköpings GIF, med 18.03.

Ida-Maria Nicklasson vann Atea Norrköpings Stadslopp tiokilometerslopp på ett övertygande vis. Foto: Peter Holgersson AB

På tio kilometer var det ett litet ”revanschmöte” från Stockholm Marathon där guldmedaljören Mikaela Larsson, Spårvägens FK, på nytt ställdes mot Hanna Lindholm, Huddinge AIS, (fyra på SM) och Ida-Maria Nicklasson, Finspångs AIK, (fyra på SM).

Nu var det hemmalöparen Ida-Maria, hon bor i Norrköping, som var klart starkast.

– Jag hade taktiken klar och öste på från start. Jag är ingen bra spurtare, sa Ida-Maria som haft en enorm utvecklingskurva som löpare i år med bland annat SM-silver på halvmaraton.

Hanna Lindholm slutade tvåa i i stadsloppet i Norrköping. Foto: Peter Holgersson AB

Segertiden skrevs till 35.33. Hanna Lindholm slutade tvåa med 36.16 och Mikaela Larsson tog hand om tredjeplatens med 36.25.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här