Full fart i Sandbäckens Norrköpingsstafetten

0
249

Att kuta en stafett är något speciellt. Det var många glada miner och även en del spända ansiktsuttryck i högsommarvärmen i Sandbäckens Norrköpingsstafetten. 

Segern är vår! Forest Runners Team Finspångs herrlag var med 53 minuter snabbast av alla lag i Sandbäckens Norrköpingsstafetten. I laget sprang Abdelfath Yassin, Abdulmajid Musse, Simon Lundin och Hassan Abdigadir. Foto: Magnus Andersson (magnusmedia.se).

– Man vill ju inte förstöra för laget. Det blir en annorlunda press att springa med en stafettpinne, sa Camilla Ejeskog, som sprang i ett av de många lagen från en av huvudsponsorerna Castellum.

Camilla sprang sista sträckan av de fyra. Upplägget handlade om 4×4 kilometer. Alltså fyra personer i varje lag som sprang samma sträcka och växlar stafettpinnen mellan sig.

– En jättebra bana, även om backen i slutet var tung. Jag tränar helt enkelt för lite. Extra kul med allt pepp och musik utmed banan, berättade en av deltagarna efter målgång.

Sandbäckens Norrköpingsstafetten är främst riktad till företag, föreningar och kompisgäng. Men självklart fanns det några riktigt snabba lag på plats som ville vinna de tre klasserna, mixed, dam och herr.

Castellums vinnande lag i mixedklassen. Från vänster, Marcus Åberg, Weronica Brzuchalska, Seare Kibron och Anton Rehn. Foto: Magnus Andersson (magnusmedia.se).

I den deltagarmässigt största klassen, mixed, segrade Castellum. I laget sprang Seare Kibron, Marcus Åberg, Anton Rehn och Weronica Brzuchalska. De vann med tiden 54.53. Snabbast av dem var Anton Rehn med 12.43 på de fyra kilometerna, Marcus Åberg var inte mycket sämre med 12.44.

Tjustalliansen slutade tvåa i mixedklassen med 56.12 och trea blev Tjalve IF Mix lag 2 med 57.26.

Mest bråttom av alla lag hade Forest Runners Team Finspång lag 1 som vann herrklassen överlägset med 53 minuter blankt. Abdelfath Yassin avgjorde redan på första sträckan som han sprang på 12.22. Kvällens snabbaste tid av alla deltagare.

Abdulmajid Musse, Simon Lundin och Hassan Abdigadir sprang andra, tredje och fjärdesträckan i det vinnande laget.

Sub 60 klarade sub 60 genom att komma tvåa i herrklassen med tiden 58.49. Bronsplatsen gick till Tjalve IF herr lag 1 med 59.20.

Vinnande damlag i Sandbäckens Norrköpingsstafetten – Forest Runners Team Finspång med Paulina Maxe, Josefin Aronsson, Frida Michold och Charlotte Schönbeck. Foto: Magnus Andersson (magnusmedia.se).

Forest Runners Team Finspång dam vann damklassen med 1.05.51. I laget sprang Frida Michold, Josefin Aronsson, Paulina Maxe och Charlotte Schönbeck som avslutade med imponerande 14.38 på sista sträckan.

Tvåa slutade Tjalve IF dam lag 1 med 1.14.22. Trea blev Faik dam med 1.14.41.

Växlingsögonblicket kan vara både glädjefyllt och lite nervöst. Foto: Magnus Andersson (magnusmedia.se).

Cirka 200 lag och 800 deltagare trivdes med varandra i solskenet och värmen i andra upplagan av Sandbäckens Norrköpingsstafetten. En perfekt afterwork i Folkparken och en perfekt kombination av motion, mat, glädje och samvaro.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här