Löpvagnstider på tävling – statistik sökes!

0
30

Efter tävlingen som jag sprang med min son Elliot i löpvagn häromveckan har jag fått mycket mail och frågor på Facebook om hur det funkar att springa med löpvagn. Jag tycker detta såklart är väldigt roligt och lovar att vid tillfälle framöver skriva ett blogginlägg om tips och tekniker gällande barnvagnslöpning. Men nu till anledningen av inlägget. Tider.

Frågan kring hur bra tiden står sig i ”löpvagnssammanhang” har dykt upp flera gånger. De ärliga svaret är att jag vet inte. Jag har börjat göra lite efterforskning men eftersom du i en resultatlista inte ser om personen i fråga har sprungit med barnvagn eller inte så är det relativt svårt att ta reda på hur statistiken ser ut. Jag blev därför inspirerad till att ta tag i en idé jag haft under en längre tid, nämligen samla svensk nationell statistik över 10 km tävlingar gjorda med löpvagn. Hur jag ska göra detta? Ja jag tänker börja från noll. Hur ska jag samla in statistiken? Med hjälp av er.

Jag skulle alltså behöva er hjälp med att börja samla in. Jag har än så länge en väldigt, VÄLDIGT kort lista på de tider jag själv har koll på från Helsingborgsregionen som sprungit med löpvagn. Förbluffande nog har jag inte fått in en enda rapport om en kvinnlig löpare som sprungit ett 10km lopp med löpvagn. Det vill säga att om någon rapporterar in en tid just nu på damsidan innehar ni ett 100% inofficiellt svenskt rekord i löpvagnsklassen för damer.

Det jag skulle behöva för registret är infon nedan. Loppet ska ha sprungits på en kontrollmätt bana under tävling, med en vagn under hela loppet samt att ett barn suttit i vagnen under hela tiden (så pass övertydligt så att det låter som en amerikansk varningstext).

– Namn

– Födelseår

– Kön

– Tid

– Datum (och år)

– Lopp

– Ev. klubb/org när loppet sprangs

– Ev. om ni kan vagnmodellen

– Ev. om ni kan splittiden vid halva (5 km)

Eftersom löpvagn inte är en egen klass behöver vi ett inofficiellt kontrollorgan. Bildevis från loppet alt. en styrkande bekräftelse från två personer behövs. Skicka in infon till simon@hbgm.se.

Tusen tack för hjälpen med detta, jag meddelar längre fram hur och var sammanställningen kommer att finnas tillgänglig. Ha en härlig löpvagnshelg!

/Simon

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här