Lukas Segersten ny bloggare på springlfa.se

0
48

Vårt senaste tillskott på bloggfronten var Olle Ahlberg, ett ungt löfte som studerar i Lund och som du kan läsa mer om i nya Spring. Vi fortsätter i ungdomens tecken och presenterar nu en ännu yngre talang, blott 18-åriga Lukas Segersten från Enköping.

Vem är Lukas Segersten?

Jag är en kille från Enköping, född 2000. Läser tredje året på gymnasiet på samhällsprogrammet med mediainriktning. Har spelat fotboll och innebandy en stor del av mitt liv men satsar nu enbart på löpningen. Jag är också väldigt musikintresserad.

Vem är löparen Lukas?

Jag är en uthållig löpare som generellt är bättre ju längre distans det blir. Jag skulle säga att jag är ganska mentalt stark också. Bryter sällan pass om jag inte är tvungen.

Vad betyder löpningen för dig?

Löpningen betyder glädje och gemenskap när det går bra på tävlingar. Det kan också betyda ett skönt lugn och avkoppling när man går ut och springer ett lugnt och skönt pass. Det kan såklart innebära en press och stress under tyngre perioder men det brukar vara värt det i slutändan.

Hur mycket satsar du på löpningen, vad är dina ambitioner?

Jag satsar hårt på löpningen. Mina ambitioner är att bli så bra som möjligt och jag har som mål att representera landslaget i framtiden och springa stora mästerskap.

Hur ser en typisk träningsvecka ut?

Det varierar lite beroende på hur kroppen känns och när på säsong men en favoritvecka är 10-13mil löpning med mestadels lugn distans. 2-3 hårda pass med ett långpass och intervall/snabbdistans. Någon timme crosstrainer/cykel och nån timme styrka vill jag gärna få in också.

Beskriv ditt favoritpass?

Jag föredrar lite längre matande i mer bekväm fart. 12×1000 när man är flera som hjälps åt är en favorit eller någon fallande stege med liknande fart och mängd. Ett progressivt långpass med avslutning i marafart är också trevligt.

Har du något pass du är mindre förtjust i men gör ändå?

Pass med mycket mjölksyra. Typ 3×1000 med lång vila där alla ska gå på max är ett helvete.

Hur var 2018? Några kul lopp/prestationer?

Maratondebuten på ATEA Mälarmaraton var underbar. Känslan kändes skön hela vägen och tempot var jämnt. Min bästa prestation var utan tvekan 1.15.57 på Stockholm Halvmaraton. Svarta Maran 25km var också kul eftersom jag fick vinna och slå banrekord.

Vilka är dina utmaningar under 2019 och framåt, vad är det egentligen för resa du ska ta med oss på?

Under 2019 vill jag fortsätta utvecklas i en bra takt. Ett mål jag har är att springa SM i maraton nästa år. Sen blir det såklart en massa andra roliga tävlingar. Ni kommer få följa med på min resa mot att bli en elitlöpare!

Så vad kommer vi få läsa i din blogg?

Jag driver en blogg sedan tidigare på: www.segersten.se. Tanken är att jag kommer fortsätta på samma koncept och skriva om min träning, tävlingar och lite allmänna tankar kring löpning. På min egna blogg blir det mera kontinuerlig uppdatering och de inlägg jag är mest nöjd med kommer publiceras  på Spring.

Spring önskar Lukas lycka till och ser fram mot att följa honom mot SM på Stockholm Marathon.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här