Musse satte banrekord!

Aktuellt  

Mustafa Mohamed trivs verkligen i Stockholm och på Stockholm halvmaraton. I år satte han ett nytt banrekord på loppet med fina 1.03.44, detta på en hyfsat tuff bana och dessutom väldigt blåsiga förhållande. Imponerande!

Mustafa Mohamed sätter nytt banrekord i Stockholm, bara tre sekunder före Olle Walleräng

Den snabba tiden kan Musse delvis tacka en otroligt stark Olle Walleräng för, han var den som drog större delen av loppet. Vid starten där Spring befann sig var det dock Robel Fshia som satt upp högsta fart och redan efter 500 meter hade en rejäl lucka. Men trion med Musse, Olle och Ebba Tulu Chala kom i kapp efter cirka halva loppet, kort där efter bröt Robel. Trion var tillsammans fram till 15 km som man passerade på 45.17, kort därefter fick Ebba släppa de andra. Musse fick inte så långt efter det en lucka, som mest 30 meter men i mål endast tre sekunder före Olle, samma avstånd som 2018. Men båda cirka 50 sekunder snabbare. Är ni sugna på att lyssna på Musse, kom till Malmö och Spring Dreams den 10 november, läs mer här:https://springlfa.se/springdreams/

En annan imponerande insats stod Otto Kingstedt för, fyra med tiden 1.06.58 bådar gott inför näste helg världsrekordförsök på 10 km landsväg som Spring skrev om för någon dag sedan. Av cirka 6500 manliga löpare var det 24 som lyckades med sub 1.15.

På damsidan var det Motalas Johanna Eriksson som tog täten från början och lede sedan hela vägen och vann med tiden 1.15.51. Tvåa var Charlotte Andersson från IFK Umeå förbättrade sitt personliga rekord med tiden 1.17.16. Femma i damklassen blev Mikaela Arfwedson (tidigare Larsson) som på sitt instagramsida avslöjar att hon är gravid i femte månaden. Inte illa att springa in på tiden 1.19.21 då. Cirka 3 800 tjejer fullföljde, 12 av dessa klarade 4min/km tempot.

Johanna Eriksson tar en meriterande seger i Stockholm

Alla resultat hittar ni här:

Starten går för årets halvmara i Stockholm, ett lopp med cirka 13000 startande

 Dela på Facebook