Niklas Henningsson segrade i Växjö

0
152

Vi har tidigare rapporterat från ett lyckat Växjö marathon med rekorddeltagande och hela 69 löpare under 3 timmar. Springs bloggare Mikael Tisjö var på plats och satte ett prydligt nytt personligt rekord med tiden 2.49. Han passade även på att få ett snack med loppets vinnare i dubbel bemärkelse nämligen Niklas Henningsson som tävlar för Sundbybergs IK.

Niklas Henningsson, foto Andreas Davidsson

Grattis till vinsten och guldet i M35, berätta lite om loppet.

Stort tack! Bra väder, snabb bana och god form så även om jag inte tränat specifikt för maraton sedan i våras blev det personbästa med drygt 3 minuter. Jag hade bestämt att gå ut i 3.35 fart och redan efter 1,5 km blev jag själv och fick fortsätta så hela loppet. Passerade halvmaran, helt enligt plan, på strax under 1:15:30 men tröttnade lite under andra halvan som blev någon minut långsammare. (tiden bleb 2.31.47, red anm)

Om vi backar lite, varför har det blivit löpning?

Började med löpning för drygt 5 år sedan, främst för att jag kände att jag behövde röra på mig och löpning är en flexibel motionsform som man kan styra helt över själv. För att motivera mig själv anmälde jag mig till Stockholm Marathon tämligen omgående men med nästan ett helt år på mig att träna. Stockholm Marathon 2015 blev min första tävling och sedan dess har jag varit fast i löpningen.

Du har ju gjort enorma framsteg detta år, vad är det som gjort sådan skillnad?

Den största orsaken är att jag äntligen har lyckats hålla mig skadefri under en längre period och kunnat träna löpning kontinuerligt. Sedan har jag också fått hjälp att bryta mentala spärrar genom att se andra med liknande förutsättningar som jag göra fina resultat och visa att det är fullt möjligt.

Så hur har en normal träningsvecka sett ut i år?

Cirka 12-14 mil, mycket transportlöpning till och från jobbet. 2 kvalitetspass av olika slag beroende på vilken tävling jag tränar för.

Slutligen, var detta årets sista lopp eller har du något mer planerat?

Det här var årets sista lopp, nu väntar några veckors säsongsvila innan jag drar igång träningen mot Sevilla Marathon i februari nästa år.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här