Nytt fjällmaraton

0
151

Idag öppnar anmälan till ett nytt fjällmaraton 2018. Det är 2XU Idre Fjällmaraton som ser dagens ljus den 25 augusti 2018. 45, 28 eller 12 tuffa kilometrar väntar i de vackra markerna runt Städjan och Idre Fjäll.

Vi hoppas kunna ge deltagarna en fin dag på fjället, en känsla av att vara i harmoni med naturen och få var och en att känna sig oslagbar, säger David Andersson.

170628 Idre Fjäll, Löpning på Städjan-Nipfjället. Foto Nisse Schmidt

David startade och drev fram fjällmaraton i Sälen till att bli ett evenemang med 2 000 deltagare. Nu tar han med sig erfarenheterna därifrån och startar 2XU Idre Fjällmaraton.

Vår förhoppning är att fler ska upptäcka hur fantastiskt det är att springa i fjällmiljö. Få njuta av att utmana sig själv och känna sig oslagbar. Vi vet att deltagarna kommer till 2XU Idre Fjällmaraton med olika bakgrund, ambitioner och förutsättningar. Därför har vi skapat banalternativ så att alla ska trivas och hitta en utmaning som kittlar precis lagom mycket. Med våra tre banor 45 km, 28 km och 12 km för vuxna – och Askes Fjällmaraton för barnen – är det bara att välja vad som blir ditt 2XU Idre Fjällmaraton, säger han.

Titelsponsorn 2XU ser sitt engagemang i Idre Fjällmaraton som ett led i att kommunicera med en intressant målgrupp där många redan idag trivs i företagets plagg.

Vi är starka på kläder i kompressionsmaterial, de uppskattas av traillöpare som ofta springer långt och länge. Materialet ger ökad blodcirkulation och mindre muskelvibrationer. Det innebär mindre stela muskler, ökad uthållighet och snabbare återhämtning, säger Malin Andersson, Country Manager för Sverige. 

2XU Idre Fjällmaraton har start och mål centralt på Idre Fjäll.

Det här evenemanget passar perfekt i vårt aktivitetsutbud och är ett bra sätt för oss att lyfta den fina traillöpningen i området. Med start och mål centralt på Idre Fjäll ska vi skapa en härlig stämning kring loppet. Tillgången till boende, restauranger och annan service intill arenan är ypperlig, vilket gör det smidigt för alla deltagare, säger Tomas Ringsby, vd på Idre Fjäll.

Idre är den sydligaste delen av samernas land, Sápmi, och här bedrivs aktiv renskötsel i samebyn.

2XU Idre Fjällmaratons banor går längs fäbodleder genom områden där lappkåtor anlagts och där människan möter vildmarken. Vi inspireras av samernas kunskaper och sätt att leva med naturen. Vi är ödmjuka inför fjällets storhet och visar respekt mot allt levande, växter och djur. Det har varit en viktig beståndsdel när vi skapade loppet, säger David.

Med 2XU Idre Fjällmaraton får Dalarna två fjällmaratonlopp.

– Jag är övertygad om att det är positivt för de andra fjällmaratonloppen i landet att vi blir fler. Tillsammans kan vi lyfta fjällöpningen och locka ännu fler deltagare, säger David.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här