Nytt traillopp i Växjö på lördag

Aktuellt  

På lördag den 11 maj kommer ett hundratal löpare springa på några av Växjös vackraste stigar. Det är premiär för den nya löptävlingen VXO Trail Spring, med distanser från 10 till 60 kilometer.

– Vi vill få ut folk i skogen. Det är roligt, vackert och ger så mycket energi, säger Joacim ”Kimmen” Martinsson.

Platsen för löptävlingen är Notteryds naturreservat, ett av de finaste skogsområdena i Växjö

Fyra olika distanser erbjuds: 10, 20, 40 och ultradistansen 60 km. Man springer ett varv på 10 km i Notteryds naturreservat och en lika lång slinga söderut vid Lövsjön. För de båda längsta distanserna blir det alltså två respektive tre varv på båda slingorna.

– Det är debuttävling för oss. Den kommer att utvärderas och utvecklas vidare redan nästa år, berättar Fredrik Saarnak.

Tävlingen är ett samarrangemang mellan VXO Ultra – en sammanslutning av löpare som är nyfikna på ultralöpning – och Växjö Löparklubb. Terrängen i Notteryd är utmanande för många. Men belöningen av att springa på de vackra stigarna är stor.

– Alla kan utmanas på ett sätt som passar dem. Om många hittar till och använder våra naturreservat så blir de efterhand ännu bättre, med toaletter, vindskydd, rast- och tätplatser och tillgång till dricksvatten, säger Joacim Martinsson.

Mål- och varvningsområde är bredvid Fyllerydsvägen, några hundra meter öster om parkeringen vid Notteryds naturreservat.

 Dela på Facebook