Parkrun nu även i Örebro

0
35

Som andra stad efter Stockholm är nu Parkrun igång även i Örebro. Vi fick en kort pratstund med Matt Ford som projektleder det i Örebro.

starten går gör första parkrun i Örebro

Spontant, hur gick det?

Det var wow, underbara vårkänslor (as you Swedes love to say!) sol och många glada löpare/ gångare. Det var 97 människor dök upp. Vi hade runt 150 registrerade på parkrun.se och hoppades på 40-50 löpare, det blev det dubbla – vi är otroligt nöjda.

Stämningen var suverän och som ett klassisk parkrun ska vara, en stor blandning av deltagare. Allt från 18 minuter löpare till joggare, folk med sina barn, en kille med hund, ett par barnvagnar och några gångare.  Härligt!

Vi hade ett par från Sydafrika som bor i Stockholm, de åkte hit för att vara med på premiären, kul. De har över 50 olika parkruns i bagaget.

Efter ett års förberedelser var det en magisk känsla att klippa bandet och få igång det första loppet.

bandet klipps

Alla resultaten hitta ni här och numera även rekorden, bara att hänga på och försöka komma med i listan. Vi kör på lördag igen, kl.09:30, håll koll på facebooksidan.

http://www.parkrun.se/orebro/results/latestresults/

Tack Matt och lycka till framåt. Vill du utvecklas, glöm inte att teckna en prenumeration på Spring, sista dagen idag om du ska ha nästa nummer.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här