0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Aktuellt PB SLAKT PÅ VM!

PB SLAKT PÅ VM!

Tre svenska tjejer sprang i dag VM i halvmaraton, alla gjorde sina bästa lopp någonsin!

Snabbast av alla var Jepchirchir som satte nytt världsrekord med tiden 1.05.14, tvåa var Kejeta med 1.05.16 och bronset tog Yehualaw med 1.05.19. Fram till 2 km innan mål var det 7 tjejer i täten, men en ramlade och drog med sig flera i fallet, då passade Yehualaw på att öka tempot och topptrion gled bort. På upploppet snubblade dock Yehualaw till och blev passerad.

Otroligt kul var det med de svenska tjejerna som alla satt prydliga personliga rekord. Sarah Lahti har det svenska rekordet på 1.09.58, med 33.29 vid 10km fanns det inte på kartan att Fougberg skulle hota det, men vilket lopp hon gör. Snabbare andra halva och in på fina 1.10.19, näst snabbast svenska genom tiderna. Charlottas tidigare personliga rekord var 1.11.58, så en riktig PB slakt och en fin 19:e plats. Även Caroline Wikström satte ett fint rekord med 1.11.31 och Hanna Lindholm med 1.11.47. Grymma prestationer av de alla tre.

Generellt, nästan 100 tjejer sprang VM och säkert 80% av dessa satte PB. Lovar gott inför killarnas lopp som snart startar.

Tättrion på väg mot mål

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

Nytt nummer på gång..

0
Nytt nummer på väg in i tryckpressen, du kan få det i brevlådan... Mycket läsning, mycket inspiration och äventyr... ta chansen..

FÖLJ OSS

8,662FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

Träning på tv

0
Det blev inget terräng-SM. Känning i vaden. Gick inte att Wim Hof-meditera bort. Funderade in i det sista på att chans-starta men tydligen har...

Lopp, flås och kallduschar

En helg att minnas….

- Annons-

PODCAST

X
X