Racerapport ”Stockholm marathon”

0
192
Startklara gubbar med dagens vinnare Andreas närmast kameran.

Då årets Stockholm marathon blivit uppskjutet (än så länge) så drog Team Any Pace-gänget ihop löpare att köra ett eget lopp samma dag. Bansträckningen var till stora delar lik Kungsholmen runt förutom på slutet, snabb med andra ord. Sex varv skulle avverkas och vid varning hade det placerats langningsbord så dricka mm kunde intas lätt.

Välfyllt drickabord.

Det var förutbestämt två grupper, en för sub tre 3:00 (2:56 pace) och en för sub 2:48 (3:59 pace) med farthållare i varje. Jag startade i 2:48-gruppen med grymma Niklas Henningsson som höll i taktpinnen. Jag själv visste inte om jag skulle springa hela distansen då jag vet hur mycket en mara kan slita och ville inte offra en månad med sämre träning för en träningstävling. Vi startade 9:00 i nästan perfekt väder men med kanske lite för mycket vind samt att det redan då var mycket folk ute som skulle passeras. En som inte ville ta någon gratishjälp var Andreas Mathson som dunkade iväg själv och höll hela vägen med en sluttid på 2:44, helt sjukt.

Vi andra rullade på och varven gick bra och det var först vid passering vid halva som jag hade en liten dipp och undrade om jag skulle orka. Efter 28 km då jag evt. skulle kliva av kändes det ok och jag tog ett varv till. Var lite segt vid 30-33 men när det ”bara” är 10 km kvar är det lättare att se ett slut och beta av km för km. De sista km inför varvning sista gången var känslan rätt bra och jag hade positiva tankar. Vid km 37 hade jag och Niklas fått en liten lucka till de övriga som var kvar i gruppen och lite senare rådde Niklas mig att gå själv medans han själv skulle hålla kvar vid ungefär samma tempo. Jag ökade och avslutade sista fem under 19 samt sista km på 3:35 så krafter fanns kvar. I mål landade tiden på 2:46:18 (maran på 2:46:14 enligt Strava) och ett pers på över tre minuter, dock inget som räknas officiellt men ändå en fin indikation på att träningen går åt rätt håll. Många pers slogs idag så en otrolig lyckad dag totalt.

En annan kul grej var att jag var anmäld till Run Under Coronas maralopp med Umara som sponsor vilket jag lyckades vinna.

Rent energimässigt funkade planen rätt bra idag, fick i mig ca 8-9 dl sportdryck samt fem gel förutom en koffeinshot samt gel innan start. Igår var det nog gränsen för vad jag fick i mig men det fungerade toppen då jag hade krafter hela vägen.

Nu blir det kanske en lite lugnare vecka sedan är det bara börja jobba vidare.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här