Snuvad på löpning men ser ljuset i studietunneln

0
43

Tidningen som arrangerar tjejhalvmaran i Stockholm 25/4 bjuder på sista minuten-tips inför loppet i senaste numret. Sista minuten? Det är ju massor med tid kvar! Tid att sluta vara rekordförkyld, tid att träna, tid att vila sig i form och tid att hitta skor att ersätta de allt mer nedsprungna rosa fyrtiotvåorna med. Ja, jag vet. Det är något med rosa skor i stora storlekar som inte känns helt hundra men eftersom siffrorna på mina födelsedagstårtor är högre än min skostorlek förbehåller jag mig rätten att inte bry mig.

Rådjursmat

Härliga tider, eller hur! Rådjursmaten står serverad i rabatterna, man har varit utomhus i shorts, druckit kaffe vid husväggen, packat undan vinteroveraller, luftat landsvägsracern – och borde, av inläggen på sociala medier att döma, känna sig allmänt kränkt och hånad när snön återigen singlar ned från en jämntjock himmel samtidigt som man fortfarande leker Gissa vilken klocka som går rätt-leken trots att sommartiden snart är en vecka gammal.

Förra helgen hade jag förmånen att trampa för det fiktiva fincyklingssällskapet Vevlinge Velociped i Spin of Hope som Bollnäs Sporthall och Bollnäs Cykelklubb arrangerade för första gången. Roligt! Eftersom jag alltid missar cykelklubbens inomhusträning pga andra åtaganden paxade jag ett cykelträningspass och ett heavy metalpass med ledare från klubben. Superduper! Att det antagligen var det som slutgiltigt fick den smygande förkylningen att brisera till fullskalig ”Åh herregud, vad jag är risig”-status kan jag absolut stå ut med.

Schtaaan

Häromsistens, i Skellefteå. Den senaste skolveckan avslutade jag med säsongens första riktiga långpass, i villaområden, över broarna, förbi kyrkogårdarna innan det blev mörkt, och så en spurt genom Schtaaan, mot Eddahallens bubbelpool. Precis vad man behöver innan man kliver på bussarna och tågen som fraktar en hemåt genom natten mot lördagsmorgnarna då man kliver ut på perrongen i Söderhamn i svinottan, nedsutten som en gammal tv-soffa, fräsch som en soptipp i söderläge, mindre än halvredo att fånga dagen… Men snart är det klart! Dagarna i Skellefteå är räknade: Fem! Fem fjuttiga dagar, och det först i maj. Nästa skolvecka blir i Stockholm – rena hemmaplan, i jämförelse. Examinationerna har stått som spön i backen på sistone, och vi har fått pricka av en hel del delkurser.

HLR

Spring kan rädda liv – HLR-instruktörsutbildning pågår.

Orange

Orange är det nya svarta – här skall köras röjsåg på Naturbruksgymnasiet i Burträsk.

Motorsåg

Inga badmästarstudenter skadades under denna examination – praktiskt prov för motorsågskort A.

En sak jag är väldigt bra på att göra när jag inte kan springa på grund av förkylning är att anmäla mig till motionslopp. Det ger en liksom hopp om piggare tider, en o-rosslande andning och en personlig utrustning helt fri från pappersnäsdukar och apoteksvaror i en mängd som vida överskrider vad som kan anses vara rimligt för eget bruk. Men den här gången har jag gett mig själv ett absolut och icke förhandlingsbart köpstopp på startplatser. Men alla superfrestande förslag på att springa maskeradlopp i Norrköping, cykla runt Den Där Sjön och åka utomlands för löparsightseeing på platser där jag brukade bo… De spar jag till senare.

Mnl Brud

Tredje gången gillt i sommar? Jag har trots allt ett personligt rekord på 10 km i full brudutstyrsel på 54.01 att klå…

Ha en glad påsk och spring snyggt i helgen ni som kan. Själv tänker jag smälta resterande trädgårdssnö med hårtork och kanske kanske kolla lite i smyg i någon löparkalender alldeles i närheten.

//AK

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här