Spännande maratonhelg

0
85

Säsongen 2023 börjar närma sig slutet och det är alltid intressant att se vem som tar hem pallplatserna i årsstatistiken som vi sedan presenterar i årets första utgåva. På maratondistansen sker det oftast väldigt mycket just i december då löpare som är på jakt efter tider beger sig till Valencia. Det är absolut ingen skillnad i år utan det lär hända en del på söndag. Linn Bengtsson som fått vara etta hela året efter sitt lopp i Sevilla redan i februari riskerar absolut att få släppa den positionen. Men, 2.36.41 på sin andra maran det imponerar stort, är ni nyfikna på Linn så är hon huvudperson i nya Spring som trycks nästa vecka. Där får ni 18 sidor om hennes liv och träning. https://springlfa.se/shop/

Årsstatistiken just nu ser ut enligt följande:

Linn Bengtsson 2.36.41

Malin Starfelt 2.36.44

Carolina Wikström 2.36.57

Hanna Lindholm 2.37.50

På söndag står Malin Starfelt och Carolina Wikström på startlinjen- Även två finskor är på plats, Camilla Richardsson och Nina Chydenius har säkerligen en ambition på sub 2.40. Ska bli spännande att se hur många sub 2.40 tjejer vi får i Sverige år, i fjol var det sex stycken, Wikström, Lindholm, Elofsson, Balter, Lech och Bäcklund. Just nu alltså bara fyra som har klarat det i år. Det är ju helgen efter Valencia ännu en mara i Spanien, Malaga – vem vet vad som händer där?

På herrsidan är det nio som klarat sub 2.20 än så länge, det var nio som klarade gränsen 2022 också, Russom, Chala, Rosdahl, Leandersson, Casteel, Låås, Abootorabi, Lundberg och  Mohamed. Kan vi få några nya på söndag? Kanske John Börjesson? Vad jag är övertygad om är att vi får är en helt ny lista, fjolårets etta bland de svenska löpare Linus Rosdahl kommer säkerligen plocka en del placeringar och fenomenet Jesper Lundberg lär också gå för nytt personligt rekord. Den aktuella listan ser ut enligt följande:

Samuel Tsegay 2.08.41

Samuel Russon 2.10.29

Archilbald Casteel 2.10.49

Ebba Tulu Chala 2.11.09

Jesper Lundberg 2.14.53

Adhanom Abraha 2-17.47

Mohammadreza Abootorbi 2.17.52

David Nilsson 2.18.14

Linus Rosdahl 2.19.57

Det blir verkligen en spännande söndag där vi kommer få många svenska personliga rekord på alla olika nivåer. Spring bevakar så häng med.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här