Spring 5000 meter

0
402

För femte året arrangerades under veckan Spring 5000 meter, lite färre orter än året innan men ändå 180 anmälda deltagare på sex olika orter, från Lycksele i norr till Helsingborg i söder.

Konceptet är enkelt, lättsamt och trevligt – klubbarna arrangerar, skapar evenemang, etcetera.  Spring marknadsför och sätter upp riktlinjerna, huvudsyftet är att få fler att tävla på bana.

En av starterna i Helsingborg

Årets resultat då?

De orter som var med var Lycksele, Höganäs, Båstad, Linköping, Helsingborg och Halmstad. Största arrangemanget stod Helsingborg för med över 100 anmälda löpare, loppet fungerade även som skånska mästerskapen på 5000 meter.

Det har varit många bra prestationer, signalerna som nått Spring handlar om väldigt många personliga rekord, kul. Snabbaste av alla var Axel och David i Helsingborg som hade en spurtduell där Axel var starkast. De var de enda löparna som klarade sub 16 minuter i år. Även snabbaste dam hittade vi i Helsingborg, 18-åriga Linnea Björkvald sprang på 18,14.

De snabbaste löparna i Hbg efter målgång

Angående ålder så hade vi en 13-åring i Linköping som sprang på 17,19, Tage Askling. Tage var femma av alla startande i Linköping. Snabbast var Tommy Karlsson. I Halmstad var snabbaste löparen klubblös, Rikard Junblad – hoppas att någon suger tag i honom.

Spring 5000m är annars framför allt ett sätt att locka fler till arenorna, så tiderna är inte det primära. Men, lite över 150 fullföljde och av dessa var det 92 stycken som klarade sub 20 minuter. Bredden var härlig, en del 13-åringar som yngsta deltagare och den äldsta var 79 år.

Löparna i Halmstad

Alla deltagare är med i dragningen av 5 tre nummers prenumerationer. Vinnarna är:

David Hjertsén, Linköping

Hannes Westbeck, Halmstad

Linnea Björkvald, Helsingborg

Anna Ring, Linköping

Mattias Björkman, Halmstad

Ni kontaktar bg.nilensjo@springlfa.se så vi får er adress och kan översända priserna.

 

 

 

 

 

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här