Hogialoppet är tillbaka i år igen!

0
303

2019 var första Hogialoppet, då bjöd man in alla medarbetare och alla andra externt som ville delta kostnadsfritt. I fjol blev det ett virtuellt lopp med ca 300 deltagare. Nu kör man konceptet även i år, den 18 september, med några nyheter. Alla deltar individuellt men man kan också anmäla sig som ett lag och tiden registreras i en app med GPS. Spring pratar med Kristin Krylberg som är loppgeneral och HR Specialist med fokus på arbetsmiljö och hälsa.

Hur går det till?
–Alla som vill vara med springer den 18 september, man kan själv välja var och när på dagen. Sträckan är densamma för alla, 6,8 km. Alla detaljer finns att läsa på Hogias hemsida. Det finns också ett inslag av lagtävling där lagmedlemmarnas genomsnittstid räknas ut. Man kan göra loppet på var sitt håll, men tillsammans digitalt. Peppa varandra och ha kul helt enkelt! Vissa siktar på att bilda stora lag, andra tar med löparkompisarna för att springa snabbt och vissa promenerar med familjen, kollegorna eller klasskompisarna.

Har ni några krav på banan, tider, eller liknande?
–Nej, det kan vara alla former av underlag och man kan även välja att gå eller ta med stavarna. Det viktiga är att man använder appen RaceONE som man får tillgång till då man anmäler sig, och tiden/sträckan registreras i den. Det är fritt fram att registrera till mellan kl 05:00-22:00

Och det är helt kostnadsfritt?
–Absolut! Det går att anmäla sig samma dag, men det är en fördel att göra det tidigare för att hinna förbereda sig. Alla får en personlig nummerlapp att skriva ut och fästa på tröjan. I vårt samarbete med Spring får alla som anmäler sig innan 12 september även ett magasin hem i brevlådan, värde 79:- Anmäler man sig senare får man magasinet som en PDF på sin mejladress. ·

Kan man vinna något?
–Priser lottas ut bland alla deltagare som har en nummerlapp och som lägger ut bilder i samband med loppet på Hogias Facebook-event och taggar #hogialoppet.

Var anmäler man sig?
–Genom att klicka HÄR

Vad är din önskan när det gäller ert lopp i år?

–Vi vill inspirera alla att röra på sig, i år har vi även fokus på att få gymnasieelever att vara med och har satsat på ett samarbete med Nösnäsgymnasiet som ligger i närheten av Hogia i Stenungsund. Vår förening Hogia Running Club har medarbetare som är löpcoacher. De ska under en vecka ha löpträning med eleverna under idrottslektionerna, för att stötta dem i att komma igång och inspireras av glädjen av att springa. Vi hoppas att många ska anmäla sig som ett lag, inte bara elever, utan alla! Om man behöver inspiration för att komma igång så är det här ett kul sätt att göra något tillsammans, särskilt nu när andra ”riktiga” lopp ställs in.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här