Spring 5000 meter fortsätter öka

0
133

För tredje året i rad genomfördes i går Spring 5 000 meter. Syftet är att locka fler löpare till arenorna och att på ett enkelt sätt genomföra en positiv kväll med arenalöpningen i fokus där alla kan tävla utifrån sin nivå. Första året var det 44 deltagare, ifjol 92 och i år hela 126 personer som deltog.

Årets orter var Göteborg, Höganäs, Lycksele och Umeå. Förhoppningen är att det ska vara många fler orter framåt – så är du och din förening sugen, hör av dig.

Av de 126 personerna som var med i går var det IS Götas Samuel Russom som var snabbast med tiden 15,05,2. Samuel kan ni läsa om i senaste Spring, en löpare som tagit stora kliv under året och gjorde 1.06,54 på Göteborgsvarvet i våras. Han har flera gånger i rad sprungit just 5000 meter på tider precis över 15 minuter, på landsväg har han klarat magiska 15 minuter.

Snabbaste dam hittar vi i Umeå, en fantastisk prestation av Elisabet Clausén som blev trea totalt i Umeå med den fantastiska tiden 16,44,9. Får information av tävlingsledare Hans Nilsson att hon faktiskt har varit några sekunder snabbare tidigare i år. Får också veta att Elisabet blev mamma i våras och endast 10 veckor efter hon fått barn så satte hon nytt personligt rekord på milen med 36,41. Tiden på 5 000 meter visar ju att det finns tider under 36 minuter i kroppen, kanske till och med under 35. Kul!

Spring 5000 meter är dock ett lopp som dels vill locka helt nya till arenorna och dessutom ge alla en möjlighet att göra en bra tid, kanske PB eller säsongsbästa. Och det lyckades verkligen många med, har inga exakta siffror men har tolkat mejlen som om många har lyckats pricka in en bra form och att de seedade heaten har hjälpt många att prestera bra tider.

Vi hoppas på fler orter och fler tävlande 2020!

Resultatark 1
Resultatark 2
Snabbast i Umeå och snabbaste dam av alla, Elisabet och Ludvig
Snabbast av alla; Sami Russom
Tufft gäng i Lycksele
Heat 2 i Höganäs
Stort gäng i Göteborg

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här