spot_img
0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

HemNyheterStark EM-mara av Mikaela Larsson

Stark EM-mara av Mikaela Larsson

Mikaela Larsson gjorde sitt livs snabbaste maratonlopp på sin 33-årsdag!

Mikaela Larsson fick till ett riktigt bra lopp på Berlins gator. Foto: Deca Text&bild

Spårvägens Mikaela Larsson firade sin 33-årsdag på bästa sätt. Hon sänkte sitt personliga rekord på de klassiska 42 195 meterna med 3,5 minut ned till 2.35.06 efter halvorna 1.17.37 och 1.17.29. Alltså nästan helt jämn fart från start till mål. 2.35.06 gav en 17:e plats på EM-maran i Berlin som avgjordes på en flack varvbana. Hanna Lindholm, Huddinge AIS, var den av svenskorna som öppnade hårdast. Hanna passerade halvvägs på 1.17.15 och var då 22 sekunder före Mikaela. Men på andra halvan fick Hanna det jobbigt och tappade en del fart. Hon höll ändå ihop det bra och slutade på 22:a plats med 2.37.44. Ceilia Norrbom bröt loppet efter 24 kilometer och Malin Starfelt kom på 32:a plats med 2.42.32. Det svenska laget slutade på sjätteplats.

Mikaela Larsson här med Hanna Lindholm. Foto: Deca Text&Bild

Volha Mazuronak, Vitryssland, vann EM-guldet i maraton med 2.26.22. Detta trots stora problem med näsblod under loppet. Av de 46 löparna som tog sig i mål satte elva personliga rekord, varav ett nationsrekord för Tjeckien.

Mikael Ekvall, höll bra fart och var i tätklungan de första två milen. Strax efter tre mil kollapsade Strömstadslöparen och togs med ambulans till sjukhus. Foto: Deca Text&Bild

Mikael Ekvall, Strömstad LK, var ende svenske deltagare i det manliga maratonloppet. Micke var länge med i tätklungan som låg i 2.11-fart under första delen av loppet. Halvvägs passerade Micke på 1.06.24 på 18:e plats. Efter 31 kilometer kollapsade Micke och fördes i ambulans till sjukhus med förmodad vätskebrist i värmen. Segern gick till belgaren Koen Naert som vann övertygande med nya mästerskapsrekordet 2.09.51. Storfavoriten Sondre Norstad Moen, som gjort 2.05 på distansen, bröt i närheten av norrmännens hotell där han snabbt försvann in på sitt rum. Starten av Moen var en chansning eftersom han har haft ont i en ljumske i sommar.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Föregående artikelVIKTIGA Vikbovändan!
Nästa artikelLiving on the edge in Norway

AKTUELLT NUMMER

Nytt nummer på gång!

0
Snart trycks adresserna på #1 2021, är du med? Annars, du har några timmar på dig....

FÖLJ OSS

8,687FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

Trappa upp

0
April april, vintern rasat osv. Träningen rullar på. Sen årsskiftet har jag legat stabilt kring sjumilaveckor. Det känns lite i minsta laget, har nog...

Ur spår?

GPX-myset

Recension Nike Tempo Next%

- Annons-

PODCAST

X
X