Snabbt lopp av Lisa Bergdahl i View Strömstadmilen

0
201

Lisa Bergdahl, Sävedalens AIK, blev bästa svenska i View Strömstadmilen. ”Det var bra stämning utmed banan som gav positiv energi”, sa 23-åringen.

Lisa Bergdahl, till höger, var snabbaste svenska i View Strömstadmilen. Foto: Mikael Grip

Med ett helt koppel duktiga etiopiskor på plats, så var det inte helt enkelt för de svenska löparna att hävda sig på den utmanande milbanan.

– Jag var med till två kilometer. Sedan var jag tvungen att släppa en lucka för att kunna göra ett bra lopp och hålla ihop det på ett bra sätt, sa Lisa efter målgången som passerades på 36.55.

Hon sprang de båda varven exakt lika snabbt.

– Tycker att jag krigade på bra idag. Jag fokuserar mest på 5 000 meter bana (pers: 17.04), men har också gjort 35.44 på 10 000 meter bana. Nu är jag inte K 22 längre, så nu är det svårare att hävda sig. Men jag tränar på och tycker det är roligt, sa Lisa som från början är från Glanshammar i Örebro, men sedan några år tillbaka bor i Göteborg och tränar och tävlar för Sävedalens AIK.

Lisa Bergdahl svarade för en stark insats i View Strömstadmilen. Foto: Mikael Grip

Starkast bland damerna var Maeregu Shegae som vann med tiden 35.02 Tvåa slutade Lemlem Wegela med 35.07 och trea blev Medina Niguisse med 35.58.

Bästa löpare från arrangörsklubben Strömstad LK, blev Rebecka Andersson på niondeplats med 39.51.

Ettan Maeregu Shegae (318) och tvåan Lemlem Wegela (317) i täten. Foto: Mikael Grip

Närheten till Norge gör att det är många deltagare från vårt västliga grannland i View Strömstadmilen. Siri Adelinn och Camilla Penick tyckte loppet var ”göj”.

Vi tolkar det som skojigt.

– Ja, det vara det. Det var varmt. Men mycket trevligt lopp. Vi kommer gärna tillbaka, sa Camilla och Siri höll med.

Två av många norska deltagare i View Strömstadmilen – Siri Adelinn och Camilla Penick. Foto: Mikael Grip

Förutom tiokilometersloppet så fanns det bland mycket annat också ett femkilometerslopp. Där vann Ibrahim Hussein, Ullevi FK, med 15.54 och Beatrice Brink, IF Kville, med 18.28.

– Jag har vunnit här förut och ville vinna igen. Dessutom ville jag springa på en snabbare tid än förra året, vilket jag klarade, sa en nöjd Beatrice.

Beatrice Brink vann femkilometersloppet med 18.28. Foto: Mikael Grip

19-åringen satsar mest på bana och har gjort 2.12 på 800 meter och 4.30 på 1 500 meter.

– Det här är enda loppet jag springer utanför bana en gång per år. Närmast väntar JSM, där jag siktar på minst två guld (förutom 800 och 1 500 springer Beatrice 3 000 meter).

Det var många klasser som avgjordes under View Strömstadmilen härliga löparlördag. Allt från Hälsokostbolagsgången, Specialmilen by Bodypower till många pojk-och flicklopp.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här