Starka prestationer vid premiären av Jönköping 5/10K

0
129

Jönköping bjöd på ett lätt regn och två plusgrader i samband med nummerlappsutdelningen på morgonen. Men lagom till starten skulle gå slutade regnet och löparna fick en eller två sköna rundor runt Rocksjön. Loppet som hade premiär idag arrangeras av teamet bakom Jönköping marathon och de hade lovat en snabb bana. Den var snabb men lite trixig och några höjdmeter blev det.  Det var över 500 anmälda till premiären vilket måste sägas är en bra siffra, i mål kom 413 stycken.

 

Starten Jönköping 10K/5K. Foto Glenn T Unger

Att gissa vinnaren innan start var inte så svårt då Hälles Olle Ahlberg var på plats. Men han hade faktiskt sällskap första varvet av Johan Larsson från MAI som var på besök och hade som ambition att springa på sub 30 minuter. Det gick nästan, Johan blev tvåa på 30.04 och Olle som trampade på lite i slutet kom i mål på nytt landsvägspers, 29.42. Olles klubbkompis Ahmed Sharmarke var trea på 30.19, bara sekunden innan en tredje Hällelöpare, Petter Svensson. Av de 210 grabbar som sprang milen var det 28 som klarade sub 35 minuter.

Olle Ahlberg segrade och satte därmed banrekord, 29.42.

På damernas 10km lopp var Liduina Van Sittern som var snabbast och vann premiären på fina 35.41. Lina Strand var bara 5 sekunder efter och gjorde ett väldigt bra andra varv. Anna Bjurman var trea med tiden 36.19. Tretton tjejer klarade sub 40 minuter.

Liduina passerar mållinjen med segerkransen…

Till 5 km loppet var det inte lika många på plats, 42 killar och 45 tjejer fullföljde. Snabbast av alla var IS Götas Eerik Nöu Wihlborg som kom i mål efter 16.37. Tvåa var Mattias Svensson på tiden 17.01 och sedan var blott 13 åriga Casper Enarsson trea med 17.56. Om jag tolkar det rätt så sprang Caspers storebror, Jonathan Enarsson milen på 36.07, Jonathan är 14 år. Och ännu en 14-åring var med på milen och gjorde otroliga 33.51, Joar Andersson från IFK Växjö. Makalös prestation!

Eerik en nöjd segrare

Snabbaste tjej på femman var Stina Eriksson som segrade med 18.47, 16 sekunder före Helena Jakobsson Larsson. De två var över tre minuter före övriga tjejer.

Stina springer som mål som snabbaste tjej på 5 km banan.

Resultaten hittar ni här:

Alla bilder Glenn T Unger, Therese Björkbacke, printbild.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här