Stockholms brantaste

Eskil  

I går var det då Stockholms Brantaste; ett kort lopp, men man ska upp för Hammarbybacken tre gånger. Det var första gången jag sprang men jag bor precis i närheten och har testat banan några gånger. Målet var att ta min polare Freds tid på 16.41 som han gärna snackar om. Jag har varit nära på träning och med nummerlapp på bröstet såg chanserna goda ut. Det enda orosmolnet var just avsaknaden av moln: solen gassade på rätt bra över södra Stockholm. Men det gick vägen och jag slog hans tid med en minut, så nu är det slutsnackat från Fred. Tiden räckte till en andraplats och jag belönades med ett par skor. Kul! Ibland innebär en pallplats en ful ölöppnare i pris, andra gånger får man ett par dojor, det är lite olika det där.

Jag brukar vara rätt petig med matintag och toabesök och såna saker inför tävlingar. Eftersom det här loppet var så kort så kändes det inte lika avgörande, vilket var skönt. Men en sak var som vanligt: att jag mådde skit innan start. Jag känner mig alltid matt och svag under uppvärmningen, på gränsen till sjuk. Jag orkar aldrig köra några rusher för att få igång kroppen utan lufsar bara runt lite håglöst, orkar knappt lyfta benen. Jag vet inte vad det beror på. Jag är inte direkt nervös, det är mer som att kroppen vet om att det kommer att bli jobbigt snart och försöker hitta på nåt för att slippa undan. Som ett barn som fejkar feber för att slippa skolan. Men jag ser igenom det där och vet att så snart startskottet går så piggnar jag till. Det är en bra vetskap att ha. 

På onsdag är det den tredje deltävlingen i Högdalens Högsta, ett liknande lopp fast drygt nio kilometer istället. Jag sprang den första deltävlingen i april men missade då ”medaljtiden” på 38 minuter pga en liten felnavigering. Därför känner jag att jag måste tillbaka och revanscherna mig. Dom här backloppen kanske inte är en optimal uppladdning inför Stockholm Marathon, men jag tänker att det inte kan göra någon större skada i alla fall. Träna benstyrka kan väl aldrig vara fel?

 Dela på Facebook