Svenskt kulturarv…

0
64

IKEA, smörgåsbord, midsommar, köttbullar, dalahästar…. motionsspår…

Vad är typiskt svenskt, vad känner vi gör oss unika? En sak som det borde vara men som inte många kanske känner till är just våra motionsspår. Om en vecka sänder vi boken, Sveriges Bästa Motionsspår, på tryck. En summering av två års jobb på ca 200 sidor, sidor som ger dig en fantastisk insikt i denna helt unika kulturskatt vi har i Sverige, våra motionsspår. Om några månader är det 60 år sedan det första spårets byggdes, bara historien bakom detta världsunika kulturarv är värt investeringen i denna bok.

En sida ur historiekapitlet

I boken får du över 300 spår presenterade, län för län där topp 100 spåren får vardera en sida, övriga spår en kort summering.

Varje län inleds med en kort text och karta med besökta spår
Plats 32 av de 100 toppspåren hittar vi i Örnsköldsvik
Spåren som ligger utanför topp 100 finns också med

 

Detta är boken som borde finnas på alla kommunkontor för inspiration om hur man kan utveckla friskvårdsmöjligheterna i kommunen, på alla hotell för att informera om vad som finns i närheten, på alla turistbyråer för att stolt visa detta unika svenska system. Naturligtvis i alla klubblokaler och inte minst i alla hem och i alla bilar. Spåren ligger bara där och väntar på oss och om jag känner våra läsare rätt kan denna boken vara en detalj som utvecklar din löpning 2018. Du kommer inte kunna låta bli att testa slinga efter slinga när du passerar olika orter i Sverige. För visst är det redan nu så att när du tittar ut genom bilrutan och ser en upplyst motionsslinga så suger det till i magen…. Den vill jag testa!

Boken trycks på beställning, du har chansen nu sedan är den borta. Som prenumerant på Spring betalar du 120:-, är du inte prenumerant är det 159:-. Är du riktig smart blir du prenumerant först och får då Sveriges kaxigaste löparmagasin i brevlådan under ett år.

Boken: https://springone.prenservice.se

Prenumeration: http://spring.prenservice.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här