TCS Lidingöloppet 15 lockar elitlöpare

  0
  119

  På lördag förmiddag avgörs TCS Lidingöloppet 15. Ett lopp som sedan några år är tävlingsklass och lockar en hel del snabba svenska och internationella löpare.

  _dsc4836
  Betesfa Ayale och Abraham Adhanom tillsammans i Kistaloppet förra lördagen. Nu möts de igen i TCS Lidingöloppet 15. Arkivbild: Mikael Grip

  Betesfa Ayale, från Etiopien, vann förra året och får nog hållas som favorit även i år. Han kanske kan utmanas av Abraham Adhanom, Eskilstuna Friidrott. Andra starka namn är Nasir Dawoud, Eskilstuna Friidrott, och Olle Walleräng, Spårvägens FK.

  Skidstjärnan Johan Olsson ska vara bäst på löpning i landslaget och får chans att bevisa det på de 15 kilometerna. Friidrottstränaren Yannick Tregaro går mer och mer framåt som långlöpare och är nere på 35 minuter på milen.

  _dsc4988
  Spurtstrid i Kistaloppet förra lördagen. Blir det lika tätt mellan Tamene och Tsegaye i TCS Lidingöloppet 15? Arkivbild: Mikael Grip

  I damklassen lär det bli kamp om segern mellan etiopiskorna Boneshi Tamene och Alemi Tsegaye. Förra lördagen sprang de i mål på samma sekund på Kistaloppets mildistans.

  Titeln om bästa svenska kommer förmodligen att stå mellan Sara Holmgren, Sävedalens AIK, och formstarka Lisa Ring, IK Nocout.se. Sara har vunnit loppet två år i rad och får förstås svårt att ta en tredje seger i konkurrens med de vassa etiopiskorna. Kanske kan Sanna Mustonen, Hässelby SK, också vara med i den svenska täten.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här