Två veckor kvar till nyårsafton och alla Sylvesterlopp!

0
237

Sylvesterlopp lär finnas över stora delar världen – det kan ju omöjligen finnas något bättre sätt att runda av året på, eller hur?

Sylvesterloppet i Kalmar
Sylvesterloppet i Kalmar

Originalet är från 1925 då man för första gången sprang loppet i Sao Paulo i Brasilien, det var då en hyllning till påven Silvester. Loppet i Sao Paulo har med åren blivit ett stort lopp med ca 15 000 löpare. I början startade man innan midnatt och sprang i mål efter 12 slaget. Numera genomförs loppet under dagen den 31 december.

Sveriges äldsta Sylvesterlopp arrangeras i Olofström sedan 1971. I Olofström har man lite över 200 personer som springer. Sveriges största Sylvesterlopp hittar vi i Göteborg, det är Solvikingarna som arrangerar detta som lockar över 1500 löpare.

Det skulle vara intressant att se hur många svenska städer som det arrangeras Sylvesterlopp i och hur många som springer, jag hittar 16 styck som jag tolkar kommer driva lopp i år. Tror dock det finns fler, hör av dig om du vet: bg.nilensjo@springlfa.se

Olofström                  230st

Göteborg                   1500st

Vallentuna

Helsingborg

Malmö

Ystad

Trelleborg

Kalmar

Malmö

Kristinehamn

Tvååker

Halmstad

Umeå

Nora

Anderstorp

Vänersborg

Hejnum, Gotland

Grums

Ge dig själv bästa nyårslöftet, 12 månaders inspiration kommer stödja: http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här