”Uhris” tävlade med sig själv i Österåkersmilen

0
284

Han tog inte i på riktigt förren det var några hundra meter kvar. Fredrik Uhrbom vann Österåkersmilen utan att springa för full maskin.

DSC_0492
Fredrik Uhrbom på väg mot en säker seger i Österåkersmilen. Foto: Mikael Grip

– Nja, på slutet ville jag springa under 33 minuter, men det gick inte, konstaterade Fredrik ”Uhris” Uhrbom efter sin kassaskåpssäkra vinst i den 29:e upplagan av Österåkersmilen i Åkersberga strax norr om Stockholm.

I mål blev det 33.01 för Fredrik som bara några timmar senare tänkte försvara sin seger i Söder Runt. Det var därför han sparade lite på krutet.

– Jag får se om jag springer SM-milen på onsdag. Jag har inte släppt upp träningen något och numera kan det göra 1,5 minut sämre tid på milen, berättade Fredrik som är uttagen till EM i Amsterdam och lagtävlingen i halvmaraton.

DSC_0506
Claes Steimert gjorde sitt livs lopp och slog personligt rekord i Österåkersmilen. Foto: Mikael Grip

Fredrik Uhrbom var enda elitlöpare i herrklassen. Tvåa slutade Marcus Bell med 36.02 och trea Claes Steimert, från Brandkåren i Åkersberga, med 36.13.

– Jag är supernöjd. Personligt rekord med över en minut. Förra året var jag 21:a och nu trea. Första gången jag är på prispallen i ett lopp, sa en lycklig Claes strax innan prisutdelningen.

DSC_0680
Det går nästan att se på minspelet vem som är vem. André Simlin och Lowe Eliasson hade en intern kamp. Foto: Mikael Grip

Kompisarna André Simlin och Lowe Eliasson hade sitt eget race. Ingen av dem vill gärna komma efter den andre och båda vill springa milen under 60 minuter.

Lowe såg definitivt mer belåten ut än André.

– Japp. Jag klarade av att kuta på 57 minuter så det känns bra, sa Lowe som förstås tyckte att loppet var kul.

André var inte lika entusiastisk.

– Nej, det var tungt. Jag får ta revansch i nästa lopp. Men det står ändå 1-1 nu i inbördes möten, berättade André och pressade fram ett leende.

DSC_0255
Oscar Majling vann Itrimloppet. Foto: Mikael Grip

Femkilometersloppet med namnet Itrimloppet vanns av Oscar Majling, Hässelby SK, med 15.55.

Österåkersmilen lockade nästan 1 000 deltagare från de allra minsta till den nystartade seniorklassen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här