Var med och fira 2000 dagar..

Aktuellt  

Runstreak är ett begrepp som kommit för att stanna. Vi kan läsa och följa löpare i olika sociala medier som sprungit år ut och år in, en av dem är Ellen Westfelt som på söndag firar dag 2000 med ett eget event. Du kan vara med!!

Vem är Ellen Westfelt? 

Jag är 41 år och bor i Vallentuna tillsammans med Johnny Hällneby och 2 barn + 2 bonusbarn. Jobbar som ultralöpningscoach och VD för företaget Pace on Earth som bland annat driver Sveriges största podcast om ultralöpning.

Ellen Westfelt

Hur/varför började det? 

Det började på grund av att jag hade mycket prestationsångest i samband med löpningen och på den tiden var runstreak nästan helt okänt i Sverige. Jag följde några på Instagram som sprang varje dag och jag tänkte att jag skulle testa det som ett sätt att bli av med mina jobbiga tankar kring prestation och löpning. Minimikravet är egentligen 1,6 km (1 engelsk mile), men jag ville hellre gå på tid och bestämde därför att mitt krav skulle vara minst 20 minuter, alltid ombytt, jogga inne eller ute spelade ingen roll men att jag skulle se till att komma minst 1,6 km på den tiden. Efter några pass var jag fast och kände mig mycket friare i mitt förhållande till min egen prestation! Så länge jag sprang 20 minuter per dag så kände jag mig världsbäst och fick snabbt tillbaka en glädjefylld känsla inför löpningen!

Hur summerar du dessa 2000 dagar? 

Jag har sprungit på de mest olika ställen i världen, i alla väder, under alla tider på dygnet och på alla möjliga underlag. Springer oftast utomhus och på stigar men även en del inomhus på löpband. Har en gång tvingats springa fram och tillbaka på en flygplats för att få till löpningen det dygnet och har också gjort många stelbenta extremt långsamma pass dagarna efter riktigt långa ultralopp.

För mig är runstreak något som jag ser som daglig rörelse och ”återhämtning i vila” mer än hård löpträning, och sen tränar jag mer/hårdare vissa dagar i veckan. Men ofta kanske jag joggar mina 20 minuter på morgonen och sen kör jag ett kvalitetspass senare på dagen också. Sen jag började min runstreak har jag varit mycket mindre sjuk/skadad och jag tror att människan är gjord för att klara 20 minuters långsam jogg även på en vilodag och oavsett hur hårt man tränar övriga dagar.

Vad är planerna framåt… 

Jag har inga planer på att sluta springa varje dag. Det här är något jag kommer att fortsätta med, skulle jag av någon anledning skulle tvingas bryta min streak kommer jag att börja om så fort det går. För mig ger runstreaken så mycket glädje, frihet och naturlig rörelse. Och jag älskar att det är så många som blivit inspirerade av mig till att testa ett annat förhållningssätt till löpningen där man inte behöver jaga kilometertider för att känna sig duktig. Det räcker att man joggar 20 min per dag så gör man en fantastisk investering i sin kropp och sin hälsa!

Du kan vara med och fira på söndag, se https://www.facebook.com/events/250483872507981/

Vill du följa Ellen finns hon på instagram: http://instagram.com/weselle

Det finns även en svensk Facebook-gruppen för Runstreak: https://www.facebook.com/groups/1720854847946265

Mer info om runstreak: http://paceonearth.se/runstreak

Som alla löpare så du säkert intresserad av statistik, originalkonceptet kommer från USA och innebär att man springer 1,6 km per kalenderdygn, och här finns listor på aktiva runstreaks och mer info: http://runeveryday.com. Värstingen har snart sprungit varje dag i 50 år!!!!!

 Dela på Facebook