Bortblåst på Lanzarote

Mikael Tisjö  

Vinterträning i Sverige? Nä morgonpass på Lanzarote.

Förra veckan reste jag ihop med familjen till Lanzarote för semester och självklart träning. Efter avstigning möttes man inte av den härliga värme som de flesta gånger slår en i ansiktet utan av ljummen värme. Toppen för träning men inte lika roligt om det står sol och bad på programmet.

Några pass i värme blev det iaf.

Bodde i Puerto del Carmen där start och mål för Ironman Lanzarote går och det märktes att många av resenärerna håller igång även om de flesta triathleter håller till högre upp på ön vid Club La Santa.

Strandpromenaden är perfekt för trevlig träning samt även för snabba pass då det är platt och hyfsat med utrymme om man är morgonpigg. Vill man få till lite mer höjdmeter finns mindre byar i närheten med lagom klättring till och räcker inte det så har en del gamla vulkaner samt berg utmanande vägar.

Jag höll mig dock främst längst strandpromenaden förutom några längre pass som innefattade lite klättring och “alternativa” vägval över grus/vulkanstenslätten.

Sträckan längst med flygplatsen är perfekt för intervaller.

Skönt att igen få sträcka ut lite mer i lättare kläder även om det blåste rätt friskt emellanåt och jag är glad att vindvästen följde med. Fick till fem rätt ok pass och alltid roligt när km-tiderna är någorlunda vad man är van vid.

Kan rekommendera Lanzarote för träningsresa även om man får vara beredd på att det inte bara blir träning i splitshorts och bar överkropp. Nu efter hemkomst är det bara två veckor till första loppet här hemma i Bålsta så bara bygga vidare och försöka få lite sprutt i benen nu.

Hasta luego

Hotellrummet till skylten Arrecife var exakt 10 km. Bra att vet om ni någon gång bor på hotell Costa Sal rum nr 205.

 Dela på Facebook