Världspremiär!

Aktuellt  

Nu lanseras världens första Supersprint i Swimrun, EX Swimrun och världseliten har redan tackat ja. EX står för Edsviken Xperience och är ett nytt lopp den 31/5 inom Swimrun

EX Supersprint Invitational blir en kort och tuff 1,3 km lång bana med start och mål i vid Edsvik längst upp i Edsviken i Sollentuna. Med ca 1100 meter löpning och 200m simning blir det en extremt snabb bana. Loppet genomförs i flera heat med final i herr- och damklass för att kora världens första Supersprint mästare i Swimrun.

– Tänk dig som slottssprinten, fast i vårt fall blir det löpning och simning i Edsvikensäger Elisabet, en av initiativtagarna till EX Swimrun.

Speciellt inbjudna kommer att få möjlighet att köra och flera ur den absoluta världseliten har redan tackat ja! Annika Ericsson (Världsmästare dam och mixed 2013-2018), Fredrik Axegård (Världsmästare herr 2018), Simon Börjesson (regerande Världsmästare mixed 2019) och många fler välkända namn både inom och utanför sporten kommer stå på startlinjen.

-När jag fick frågan tackade jag ja direkt! Det lät som en fantastiskt rolig och häftig utveckling inom sporten som jag gärna är med och bidrar tillsäger Annika Ericsson.

-Tvekade inte en sekund. Att få vara med om detta kommer bli fantastiskt häftigt. Jag ser verkligen fram emot att testa denna nya form av tävlingsäger Fredrik Axegård.

Bakom EX Swimrun ligger Nicholas Roman, Elisabet Pärsdotter Westman och Pehr Westman.

två av initiativtagarna, Nicholas och Elisabet

 Dela på Facebook