Vilken debut av Suldan!

0
230

Vi har följt Suldan några veckor nu, först ett bra millopp i München, sedan i Norge. Suldan hade en plan som jag fick ta del av men han ville inte kommunicera den, halvmaran i Malaga i dag. Under pandemin sprang Suldan Varvet i Göteborg som en kul grej, annars var halvmaran i dag hans debut. Och vilken debut det blev, den saknar motstycke inom svensk löpning. Suldan satte målet högt, att försöka nå det svenska rekordet.

Malaga bjöd på runt 15 grader, lite blåsigt vid starten men ett bra startfält. Suldan berättar att han tog ett beslut att hänga på en väldigt snabb grupp för att slippa springa ensam, det innebar att han passerade 2 kilometer på cirka 5.30 och 5 kilometer på 13.58. Det var för tufft och han fick slå av på farten och sprang sedan 16 kilometer helt själv. Han passerade milen på 28.45 och det flöt på bra fram till 15 kilometer då han fortsatt hade chansen på det svenska rekordet (1.01.17). Men, sedan blev det lite motvind och han tappade fokus berättar han. Trots detta i mål på 1.01.56. Tiden är inte officiell då jag inte hittar någon resultatlista, detta är Suldans klocka. Han kommer dock vara fyra i Sverige genom tiderna på halvmaran, i ett sololopp och en debut.

–Jag tar med mig en bra känsla och att träningen och kroppen äntligen fungerar bra igen. Det är skönt att vara tillbaka och få kvitto på träningen.

Suldan Hassan, ARKIVBILD Deca text&bild
Suldan skickade över sina tider – det stämde, det blev 1.01.56 och 28.45 efter 10 km. Tror minsann att han snart är en sub 28 löpare på milen..

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här