Visst kan man arrangera lopp..

Aktuellt  

När nästan alla lopp ställs in, finns det arrangörer som helt enkelt vägrar ge upp. SM i halvmaraton var riktigt lyckat i går, vi hade Bjäre trail för en vecka sedan, Båstad maraton genomfördes, arenaloppen duggar tätt nu, kreativa lösningar finns.  

Nicholas Roman, arrangör av bl.a. RUNmaröloppen (genomfördes 1-19e juli), Stockholm Multi Island Run (SMIR, genomfördes den 4e juli) och Sollentuna Summer Winter Marathon än en arrangör som vägrar ge upp.

-Fördelen med att mina lopp inte har som ambition att bli superstora med tusentals deltagare gör att jag kan tänka riktigt kreativt och erbjuda nya lösningar säger Nicholas.

Sollentuna Summer 21km – Hybrid!

Loppet Sollentuna Summer Winter Marathon består av två 21km-lopp som tillsammans bildar världens längsta maraton. Winter 21km kunde genomföras med 500 deltagare i februari innan Coronapandemin slog till. Summer däremot kan inte genomföras som ett vanligt lopp utifrån nuvarande restriktioner på offentlig tillställning och riskerades att ställas in.

-Mitt motto hela våren har varit ställ inte in, ställ om! Därför blev jag extra glad när jag kom på hybridlösningen som passar detta lopp perfekt. Man kan inte ersätta 21km traillöpning runt Edsviken med en ”spring där du är” lösning.

Hybrid definieras av Svenska Akademin som korsningsform av två arter. Oftast syftar man på något som är en blandning, till exempel kan man se hybridbilar som en blandning mellan bensinbil och elbil.

Lösningen i augusti blir alltså en blandning av ett virtuellt lopp och ett fysiskt lopp, som Nicholas kallar Summer 21km – Hybrid. Den vackra 21km banan runt Edsviken i Sollentuna strax utanför Stockholm, kommer sitta uppe under 26 timmar, mellan 15.00 fredagen den 28/8 och 17.00 lördagen den 29/8. Deltagarna får springa sitt lopp när som helst mellan dessa tider. I samarbete med RaceONE sker tidtagningen automatiskt och i realtid och appen känner av att du hela tiden följt den snitslade banan.

-Jag kommer vara på plats vid start och mål och låna ut nummerlappar samt dela ut medaljer till alla som går i mål. Det var så många som sprang i vintras och tog ena halvan av medaljen att det vore så himla tråkigt att lämna dem utan andra halvan nu.

Ena halvan är avklarad, nästa blir en hybrid…

Vi på SPRING tycker det är kul med kreativa lösningar och uppmuntrar fler arrangörer att skapa hybridlopp om de kan istället för att ställa in! Anmälan till Summer 21km – Hybrid är öppen och det finns platser kvar. www.edsvikenmarathon.se

 Dela på Facebook