VM i bänklöp 2022

0
164
Får många frågor om jag och Kim är bröder. Trots likheter i hårfärg, kroppsbehåring samt storlek på biceps kan jag härmed dementera det.

Foton: Molle Olsson och Andreas Sjölund

Ja vad är nu detta tänker ni säkert och jag likaså när jag fick tips om ett inomhuslopp.     IF Mantra Sport har i flera år arrangerat detta event som alltså i korthet är att man ska lyfta/bänkpressa så mycket som möjligt och sedan springa 5000 m. Lyckligtvis för en som är hopplöst svag så kunde man välja att endast springa men då såklart utom tävlan i den sammanlagda tävlingen.

Under min egen uppvärmning såg jag bl.a. totala slutsegraren Fredrik Swahn lyfta en bra bit över 100 kg, där ligger man lite i lä om man säger……

Hur som haver så blev det rätt lång uppvärmning som avslutades med något varv på banan i tänkt tävlingstempo som kändes horribelt fort. Innan start var det länge sedan jag hade sån dålig koll på hur snabba benen var och även lite rädsla för att det här kommer göra ont.

Vi kommer iväg ganska bra och jag hamnar i en klunga som anförs av nyss nämnda Fredrik som i princip är farthållare i mitt tänkta tempo runt 3:20/km. Tyvärr sacka vi efter lite redan på andra som gick på 3:23 följt av 3:24 och 3:26. Jag valde dock att ligga kvar bakom då det kändes långt kvar. Vid ca 4,1 km kommer Kim Andersson om för varvning igen och jag går då med honom en bit och distanserar mig från mig grupp. Tre varv kvar och jag höll och kunde öka lite i slutet vilket min minst sagt högljudda andning skvallrade om. Sista km under 3:14 och en god känsla av att för en gångs skull av sluta snabbare.

Det vart i alla fall en kul kväll där jag slutade på 16:46 (tror jag), min kompis Mattias persade med 15:28 (ish) och även Ludvikasonen satte pb med nån sekund snabbare.

Har inte sett nån resultatlista ännu men själva löploppet vanns av två unga killar med allt annat en gubbsteg.

Totalt sett en kul eftermiddag/kväll som gav mersmak för lite mer inomhuslopp i vinter.

Gissar att mer info samt resultat kommer upp på länken nedan. Länken syns inte på alla plattformar men sök på VM i bänklöp 2022 på Facebook så hittar ni säkert rätt.

https://facebook.com/events/s/vm-i-banklop-2022-samt-5000m-p/660370005443095/

Naptime.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här