Nya mästare på 10 km landsväg

Nyheter  

Lisa Ring, IK Nocout.se, och Robel Fsiha,Spårvägens FK. Där har ni de svenska mästarna i landsvägslöpning tio kilometer.

Lisa Ring vann sitt första SM-guld när hon vann SM-milen i Stockholm. Arkivbild: Deca Text&Bild

SM-milen avgjordes på torsdagskvällen i Stockholm med start och mål i Rålambshovsparken.

Lisa Ring har ett fantastiskt 2016 och 2017. Framgångarna fortsatte med ett SM-guld på tio kilometer landsvägslöpning.

– Jag har anpassat mitt liv hela veckan för en sen tröskel torsdag kväll. Bestämde mig för att jag skulle våga vinna. Jag struntade i klockan och kände mig oerhört stark och koncentrerad hela vägen, berättade Lisa efter att ha sprungit i mål med tiden 34.49.

En tid som gav ett säkert SM-guld, framför tvåan Sara Holmgren, Sävedalens AIK, 35.34 och Ida Nilsson, Högby IF, 35.43. Lisa vann i början av juni ett SM-silver i Asics Stockholm Marathon och vann även YG Halvmaran Linköping så sent som i lördags. Huvudmålet är maratonloppet i friidrotts-VM i London i augusti.

För Sara och Ida handlade det om favorit i repris, då de hade exakt samma placeringar även i SM-milen 2016, då Maria Larsson, Örgryte IS, vann guldet.

Sammanlagt var det 26 kvinnor som sprang under 40 minuter.

Robel Fshia vann SM-guldet på tio kilometer landsväg. Arkivbild: Mikael Grip

I herrklassen blev det en helt ny medaljtrio jämfört med förra året. Robel Fsiha, Spårvägens FK, tog hand om guldet med tiden 30.01, det var också hans första SM-guld. Robel flydde från sitt hemland Eritrea i slutet av 2013 och visade 2014 bra fart när han vann många tävlingar. Det senaste året har det varit relativt tyst om honom, men nu verkar han vara tillbaka i gott slag. Robel vann förstås också SM-guldet i M 22.

SM-silvret gick till Olle Walleräng, Spårvägens FK, med 30.14. Bronset tog John Kingstedt, Huddinge AIS, hand om med 30.49.

John var dock inte trea i loppet, det var Mohammad Reza, Spårvägens FK, som sprang på 30.34, men han får ännu inte tävla i SM.

På herrsidan var det 27 löpare som sprang under 35 minuter. En av dessa var Anders Dahl, Högbo AIK, född 1964, som vann M 50 överlägset med makalösa 33.46.

 Dela på Facebook