2:17:50. Jesper Lundberg Berlin Maraton 2022

0
210

Hej Jesper!

2:17:50!!! Hur kändes det att vakna upp idag?

Nöjd Jesper efter loppet.

Jo, men det känns helt okej i kropp och själ om än lite sliten. Men det är ju så det ska vara efter en mara.

Så, ta oss igenom loppet.

Kom lite konstigt efter 1,5 kilometer in i loppet bredvid bilen till damtäten. Så var det en kille som sprang upp och sa att vi skulle springa ikapp klungan som låg 30 meter framför oss. Där det låg en pacer och drog. Med tanke på att gpsen strular en hel del i Berlin var det skönt att man skulle slippa tänka och bara hänga på.

Så hamnade i en grupp med 6 stycken löpare efter cirka 3 km. Norske Andreas Sjurseth låg med i klungan och då förstod eller misstänkte jag att Pacern drog för 2:16.

Kändes riktigt bra och låg i klungan till ungefär 21km, fast än några inre tankar påminde mig och sa åt mig att det där kommer aldrig hålla.

Men strax efter halvvägs så kände jag att jag måste försöka släppa klungan och hitta ett eget tempo för kände att det börja gå tyngre. Började huvudräkningen och insåg att det skulle bli en bra tid om jag lyckades sänka farten till strax under 3:20 tempo. Men sprang dock ungefär lika fort som dom ett bra tag efter men när jag släppte kände jag inte behövde pressa för att hålla farten.

Sista 10 gick riktigt tungt och sista 5 kändes som jag balanserade på en knivsegg för att överleva till mål. Ändå fast det känns som jag fallera totalt på slutet så kan se i efterhand att det inte alls är någon misär där en km sticker ut på 3:26 annars hade jag ett par på runt 3:23.

Sen på slutet fick jag trycka på lite för att ta mig under 2:18. Vilket kanske kan hjälpa till i framtiden för att få en sub-elit plats. För det hade jag inte under loppet.

Och hade ganska svårt att få mig sportdryck då det vara ganska korta stationer och där den servades i plastmuggar. Vilket är mycket jävligare att få i sig nå vätska ur än pappmuggar.

Blir det säsongsvila nu eller?

Ja, det är väl tanken att få ett litet avbrott och göra lite andra grejer i någon vecka. Mest mentalt och få lite motivation inför vinterns träning. Vet hur långa och eländig vintrarna brukar kännas så det gäller att bunkra upp med tålamod.

Har inget mer att tillägga än ett stort grattis återigen och se till att njuta att detta nu.

Tack så mycket!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här