3 sätt att toppa vårformen 2016!

0
54

Trots att det återstår ett par månader av 2015 blickar många redan framåt mot tävlingspremiären i vår och planerar för att komma i så bra vårform som möjligt. Vi ger dig 3 tips på hur du toppar vårformen.
toppa_varformen

Toppa vårformen med backe

Löpträning i backe är absolut en av de bästa träningsformerna för att utveckla löpsteget och samtidigt förbättra uthålligheten. Dina muskler, lungor och ditt hjärta får arbeta hårdare än på plant underlag. Dessutom är löpning i backe mer skonsamt och du kan undvika belastningsskador.

Tryck på uppför en backe i 30-60 sekunder, jogga tillbaka till utgångspunkten. Upprepa 5-10 gånger. Tänk på att skjuta fram höften och komma upp i steget.

Förbättra vårformen med rätt löpteknik

Genom att springa på ett mer ekonomisk sätt kan du spara mycket tid och kraft på loppen i vår. Lägger du lite tid och fokus på att skapa en energisnål och skonsam löpning klarar du av att springa både längre och fortare.

Formtoppa med träningsläger

Ett av de bästa sätten att toppa formen är att åka på träningsläger. Du fokuserar helt och hållet på träningen under en vecka och kan koppla bort allt som har med arbete och vardag att göra. Du tränar, äter och återhämtar dig samtidigt som du kommer ut ur veckan som en starkare löpare.

Följ med Spring till Side, Turkiet i april! Chefredaktör BG Nilensjö har varit nere och testat olika rundor. Här kan ni hänga med på en av hans morgonjoggar.

Läs mer och anmäl dig till Springs träningsläger här Ange koden SPRING när du anmäler dig för att få bästa pris!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här