Formbesked för Charlotte Karlsson i Atea Norrköpings Stadslopp

0
117

Det blev etiopisk dominans på damernas tio kilometer och en seger för Charlotte Karlsson på fem kilometer i Atea Norrköpings Stadslopp.

Stadsloppet 5 km 012
Charlotte Karlsson med en skymd Ida Bergslökken strax bakom sig vid cirka tre kilometers löpning. Foto: Magnus Andersson

– Att vinna här var ingenting jag räknade med innan start, sa en glad Charlotte Karlsson, Hässelby SK.

Ida Bergslökken, från Norge, var regerande mästarinna men fick inte till det riktigt.

– Nej, det var inte min dag idag. Ett fantastiskt roligt lopp, men det blev tungt på slutet, berättade Ida som slutade på tredjeplats med tiden 18.24.

Lisa McRae, Urban Tribes, var också förvånad över att hon kunde besegra den snabba norskan. Lisa kom på andraplats med 18.11.

– Ett riktigt bra lopp av mig. Jag är supernöjd, konstaterade Lisa innan hennes barn välkomnade henne i mål.

Stadsloppet 5 km 014
Elmina Saksi dubblerade med framgång i Atea Norrköpings Stadslopp. Foto: Magnus Andersson

Charlotte Karlsson fick i och med segern ett bra bevis på att formen är i antågande inför friidrotts-SM som startar nästa fredag med 10 000 meter.

På de tio kilometerna i Atea Norrköpings Stadslopp var det etiopisk uppvisning från start till mål.

Webalem Ayele, som var trea i Norrköping förra året, förbättrade sig nästan en minut jämfört med 2015 när hon vann med 33.59. Tvåa slutade Genet Beyene med 34.34 och trea förra årets tvåa Roman Mengistu med 36.46.

160820 XXX den 20 augusti 2016 i Norrköping.  Foto: Josefine Loftenius / Peter Holgersson AB
Webalem Ayele sprang ifrån kranskallen när hon vann Atea Norrköpings Stadslopp tio kilometer. Foto: Josefine Loftenius / Peter Holgersson AB

Från arrangörsklubben Tjalve IF Norrköping svarade Elmina Saksi för en stark insats genom att först bli fyra på fem kilometer med 19.08 för att en timme och 40 minuter senare ställa sig på startlinjen igen och bli sexa på tio kilometer med 40.28.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här