5 saker du ska undvika under Göteborgsvarvet

  0
  74

  Världens största halvmaraton – Göteborgsvarvet är bara tre dagar bort och det börjar bli hög tid för de sista förberedelserna. Det är försent att göra något på formen. Många andra sidor tipsar och bästa knepen för att lyckas. Vi ger dig istället fem saker du absolut inte bör göra före och under Göteborgsvarvet.

  goteborgsvarvet

  5 saker du ska undvika under Göteborgsvarvet

  1. Springa i skor du precis köpte på mässan
  Om du absolut inte vet att skorna sitter som handsken och du inte har problem med skav ska du absolut undvika att springa i dina nyinköpta skor från mässan. Undertecknad har själv provat att springa i helt nyinköpta skor och fötterna domnade bort redan vid Lindholmen runt 10 km in i loppet. Resterande 11 km till målet på Slottskogsvallen upplevdes inte som en folkfest.

  2. Ställ dig i startfållan för tidigt
  Rekommendationen är att man ska stå i startfållan 30 minuter innan start vilket är på tok för tidigt framför allt om det är en varm dag. Gå in max fem minuter innan, så långt fram som möjligt, skaka loss och gör dig redo för loppet.

  3. Starta inte loppet som om du ska vinna det
  Inspirationen är på topp och kroppen känns ofta väldigt lätt de första kilometrarna och det är otroligt lätt att gå ut i ett tempo som ligger långt under tänkta måltiden. Ta det lugnt och hitta ditt tempo direkt och njut sedan av att du springer förbi alla från sju åtta kilometer till mål.

  4. Prova inte sportdrycken för första gången
  Är du inte van vid att dricka sportdryck och framför allt inte det märket som serveras på Göteborgsvarvet är det bättre att hålla sig till vattnet. Det räcker gott med att fylla med vatten. Tänk på att vätskeladda på redan från idag och fram till lördag.

  120512_goteborgsvarvet_051

  5. Gå inte av trots att det känns tungt
  Bryt aldrig ett lopp så länge du inte är skadad eller sjuk. Även om det känns tungt på dagen och det inte går som du tänkt ska du alltid fullfölja ditt lopp. Bryter du på lördag är det lätt att bryta i framtiden. Svackan är troligtvis bara temporär. 1 km senare kan du vara pigg igen, och vem vill missa festen längs Avenyn och på Slottsskogsvallen.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här