Alva och Lisa snabbast i Atea Norrköpings Stadslopp

0
252

Det blev Linköpingssegrar på damernas lopp i Atea Norrköpings Stadslopp. Ung talang trea på tio kilometer.

Alva Olsson i mål som vinnare i Atea Norrköpings Stadslopp 10 K. Foto: Peter Holgersson AB

Åttonde upplagan av Atea Norrköpings Stadslopp avgjordes i ett närmast perfekt löparväder. Det blev en härlig motionsfest i de centrala delarna av Norrköping. På fem kilometer var Lisa Ring, IK Nocout.se, favorit. Ett favoritskap som hon höll fram till seger med 18.04.

– Jag är supernöjd. Det var sega ben ikväll. Men Norrköpings Stadslopp är ett härligt lopp som jag inte gärna vill missa, konstaterade Lisa som i lördags slutade på tredjeplats i Ultravasan 45 K.

– Antingen blir det ett maratonlopp eller sextimmars i höst. Jag har inte bestämt mig ännu, sa Lisa med den gigantiska segerchecken under armen.

Lisa Ring vann Atea Norrköpings Stadslopp 5 K. Foto: Peter Holgersson AB

Tvåa kom Frida Michold, Team Forimp/Asics Frontrunner, som inte var långt efter Lisa med 18.19. Trea slutade Hanna Svensson, från arrangörsklubben Tjalve IF Norrköping, med 19.33.

– Kul att vinna prispengar. Det var första gången för mig, berättade Hanna innan hon fortsatte vara funktionär.

De sex snabbaste damerna på tio kilometer. Foto: Peter Holgersson AB

På damernas tio kilometer segrade orienteraren Alva Olsson, IK Akele, med 37.36.

– Mina vader är helt slut nu. Jag är inte van att springa så här fort på asfalt, sa Alva efter målgång.

Cecilia Kleist, IK Akele, slutade på andraplats med 38.30.

Alice Magnell Millán sprang för första gången under 40 minuter på milen och gjorde det med god marginal. Foto: Peter Holgersson AB

Unga löftet Alice Magnell Millán, Tjalve IF Norrköping, 14 år, knäckte både 40-minutersgränsen och 39-minutersgränsen när hon ”persade” med 38.36.

Dampallen på fem kilometer. Foto: Peter Holgersson AB

Elmina Saksi, Tjalve IF Norrköping, kunde inte hejda sig utan knep däckpriset även i år. På fem av de tio kilometerna kånkade hon runt på däcket och belönades med fyra nya vinterdäck med montering och förvaring.

Inte en helt ovanlig syn. Elmina Saksi i mål med ett däck runt magen. Foto: Peter Holgersson AB

För första gången var det helt gratis att delta i barnloppet, som i år döpts om till Lilla Lundbergsloppet, efter fastighetsbolaget Lundbergs. Det blev en stor succé med cirka 400 anmälda barn, vilket är nytt deltagarrekord i barnloppet.

Emil och Alice vann Torsten Sahlins minnespris. Foto: Peter Holgersson AB

Det nyinstiftade priset Torsten Sahlins minnespris gick till syskonen Emil Millán de la Oliva och Alice Magnell Millán eftersom de var snabbast i åldersspannet 2000-2019 på tio kilometer.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här