Allt om lördagens lopp runt om i Sverige

  0
  64

  På lördagen var det millopp som var populärast i tävlingskalendern. Snabbaste tiderna gjordes i Lerumsloppet på herrsidan och i Laxaloppet på damsidan.

  Solsidan 2
  Anders Kleist vann det tuffa milloppet i Ulricehamn. Arkivbild: Mikael Grip

  Visst kan det vara orättvist att jämföra toppinsatserna i millopp med varandra, kuperingen varierar och de yttre förutsättningarna kan också skilja en hel del mellan olika platser i Sverige. Men det ger ändå en fingervisning om vilka som är i form.

  I Atea Laxaloppet i Halmstad hittar vi den snabbaste damtiden i och med 35.30 av Malmö AI:s Nora Falakai. Nora vann loppet med hela sju minuters marginal och enligt resultatlistan var det bara fem kvinnliga löpare i mål.
  Herrklassen vanns av Nuray Yassin, Ullevi FK, med 32.26.
  I Kumla Stadslopp var det också en mil som gällde. Här var hemmalöparna starkast. Per Sjögren, KFUM Örebro Friidrott, segrade med 32.57 liksom Josefin Gerdevåg, från samma klubb, med 36.21.
  UT-Milen i Ulricehamn blev en tuff tillställning med motvind och en kuperad bansträcking. Anders Kleist, IK Akele, noterade 32.03 som etta, närmast följd av Morten Marinussen, Din Beli AB, 32.15. Jenny Johannesson, Mullsjö SOK, hade mest bråttom av kvinnorna med 37.58.
  Snabbaste miltiden på herrsidan ägde rum i Lerumsloppet där Yared Admasu, Hälle IF, vann med 31.28. Tvåa slutade Fredrik Johansson, Ullevi FK, 31.56 och trea David Nilsson, Högby IF, med 32.06. David har sprungit två millopp kort tid efter sin fina insats i Rotterdam Marathon (2.17,19). Förra helgen vann David ett millopp på Gotland i överlägsen stil.
  I Skrylleloppet i Skåne segrade Louise Nilsson, Malmö AI, med 36.14. Mycket mer om Louise finns att läsa i nästa nummer av Magasin Spring.

  Finnkampen 2014, Helsingfors
  Louise Nilsson, på bilden i ledning i Finnkampen, vann Skrylleloppet i överlägsen stil. Arkivbild: Deca Text&Bild

  Henrik Orre, Björnstorps IF, vann herrklassen med 33.36. Louise hade endast sex killar framför sig i en gemensam resultatlista kvinnor/män.
  Oscar Majling, Hässelby SK, var snabbast i Kvarnloppet i Stockholm som han vann med 32.39. Ida Gudmundsson, FK Studenterna, sprang i mål med 39.58 som snabbaste kvinna.
  I Porsörundan i Luleå vann Vincent Bouillard, Lulekamraterna, med 34.37. På damsidan var Johanna Nilsson, Morjärvs SK, snabbast med 39.04.
  Det fanns också några lopp med längre distanser än en mil. Kungälvsloppet erbjöd 15 kilometer där Patrik Brants, Solvikingarna, 50.56 och Sara Edsberger, Kastala Road Runner, 63.12 vann.
  I Skövdeloppets halvmaraton vann Andreas Magnusson, Mariestads AIF, med 1.12,48.
  I upplevelseloppet Tough Viking i Göteborg handlade det förstås en hel del om att passera utmanande hinder på vägen under de åtta kilometerna. De som klarade det bäst var Konstantin Avradamis, Obstacle training, 46.52 och Karin Karlsson, MIT Tough Team, 56.47.

  DSC_3109
  Johan Fagerberg segrade i Sätermaran. Arkivbild: Mikael Grip

  Hårda Sätermarans 42,2 kilometer vanns av Johan Fagerberg, Finspångs AIK, med 2.50,00. Åsa Persson, Team Ultrasweden, var starkast på damsidan med 3.24,48.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här