Anna och Nasir säkra segrare i Påsksmällen

  0
  84

  Nasir Dawoud och Anna Rahm hade mest bråttom när Påsksmällen avgjordes i ett fantastiskt löparväder vid Enhörnas friluftsgård.

  IMG_8009
  Anna Rahm i mål som säker vinnare på de tio kilometerna i Påsksmällen. Foto: Hampus Kraft

  Peter Jonsson, från tv-sporten, höll säkert i mikrofonen när den 40:e upplagan av Påsksmällen i Enhörna, strax utanför Södertälje, arrangerades på annandag påsk.

  Huvudklassen handlade om tio kilometer löpning på asfalt och mindre grusvägar med ett torrt och fint underlag. Loppet sprangs två varv på den fem kilometer långa och omväxlande banan.

  – Ett kul lopp. Men ingen bana att slå personligt rekord på. Jag gillar verkligen att springa de här mindre loppen. Det är här löpningens hjärta finns, konstaterade Anna Rahm, som numera tävlar för Huddinge AIS, innan start.

  Anna, är som ni säkert vet vid det här laget, landslagslöparen som egentligen lagt av för många år sedan. Förra veckan besegrade hon Louise Wiker med 30 sekunder i Två Sjöar Runts 5,7 kilometers lopp. Så frågan känns självklar.

  – Ha, ha. Jo, jag har tränat en del. Typ tolv mil i veckan, oftast tidigt på morgonen till jobbet.

  Madeleine Larsson, Hässelby SK, kom också till start i Påsksmällen. Hennes första tävling på länge. Nu var det dags igen efter barnafödande. Madeleine har också landslagsmeriter och SM-medaljer på sin meritlista.

  Åt Anna Rahm fanns dock inte mycket att göra den här soliga vårdagen. I mål blev det 36.38 och en säker seger framför Madeleine Larsson 38.50 och Frida Södermark, GoIF Tjalve, 39.22.

  Nästa söndag springer Anna halvmaran i Berlin. Hon har 1.13.31 som personligt rekord på de 21 097,5 meterna. Väl under kvaltiden 1.15 till friidrotts-EM i Amsterdam i sommar.

  – Ha, ha. Ja, det var en helt annan period i mitt liv, då jag tränade mycket mer. Nu tar jag det mer som det kommer. Men visst finns EM någonstans i bakhuvudet, vi får se, förklarar Anna försiktigt.

  IMG_7834
  Nasir Dawoud knäckte banrekordet när han vann milloppet i Påsksmällen med 30.27. Foto: Hampus Kraft

  I herrklassen var det också ”spel mot ett mål” från start till mållinjen. Nasir Dawoud, Eskilstuna FI, verkar vara i ännu bättre form än förra året och slog banrekordet med tiden 30.27. Tvåa slutade Hugo Lindell, Rånäs 4H, med 33.30 och trea Simon Karlsson, Ärla IF, med 34.33.

  – Det kändes avslappnat och bra. Jag är i bra form, berättade Nasir som inte såg märkbart tagen ut efter sin snabba tid.

  – Nej, hade jag blivit pressad så hade jag fem procent till att ge.

  Nästa lördag springer Nasir Startmilen i Örebro. Räkna med en riktigt bra tid då på den betydligt flackare banan i Örebro.

  Påsksmällen erbjöd också ett femkilometerslopp där Frida Aspnäs, Spårvägens FK, och Oscar Majling, Hässelby SK, var snabbast med 17.50 respektive 15.43.

  Totalt inklusive ungdomsklasserna lockade Påsksmällen cirka 200 deltagare.

  – Vi som arrangör är nöjda. Sett till helheten och att vi upplever att löparna tycker om tävlingen och den vackra enhörnabygden gör vår dag, sa Henrik Kvarnlöt, en av tävlingsledarna från arrangörsklubben Enhörna IF.

  Resultat, Påsksmällen 2016:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här