Annelie Pompe i Maratonpodden

0
549

Annelie Pompe är den första svenska kvinna att bestiga världens högsta berg Mount Everest från nordsidan. Hon har även fridykt till världsrekorddjupet 126 meter. Löpningen är en stor del av hennes träning. Petra Månström har träffat henne i senaste avsnittet av Maratonpodden.

Pompe
Foto: Tobias Andersson

– Det krävs mycket uthållighet för att hålla på med det jag gör, framför allt bergsbestigningen. För mig är löpningen ett sätt att släppa tankarna fria, jag älskar att springa. Jag tänker inte på löpning som träning utan tänker bara på att jag längtar tills jag får vakna och ge mig ut och springa i skogen. Det är så himla mysigt. Och jag älskar ju att sätta upp mål, så nästa grej blir kanske något inom löpning. Jag har ju gjort högt, dykt djupt så nu måste jag ju göra något långt också…

Lyssna på avsnittet

Lyssna på detta avsnitt via iTunes
Lyssna på detta avsnitt via Libsyn

Du har väl läst vårt reportage om Annelie?

Vi hade ett stort reportage om Annelie Pompe i vårt sjätte nummer av Spring. Har du inte läst det har du möjlighet att köpa det här!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här