spot_img
0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

HemAktuelltAnnorlunda och kul 800m koncept

Annorlunda och kul 800m koncept

Lycksele LK anordnade onsdagen den 30/9 i samarbete med Lycksele Skidgymnasium en annorlunda 800 meters tävling.

Med inspiration från skidsprintformat var upplägget  först prolog med individuell start. Efter genomförd prolog delades löpare in i heat utifrån prologtider. 35 st deltog och dessa fördelades i A, B och C-heat. Tre heat skulle sen springas med förutsättningarna att de 4 snabbaste i ett heat flyttades upp en nivå och de 4 långsammaste fick vice versa halka ned en nivå. Placering i tävlingen utgjordes slutligen av placering i det avslutande heatet. Upplägget innebar fyra 800 meters lopp på en timme. Utrymme för taktiklöpning fanns, för att spara kraft till final heatet.

Snabbaste herrlöpare i såväl prolog som alla heat var Jacob Joh, som i finalen hade full kontroll och segrade på 2:08, bakom honom Rasmus Nilsson på 2:13, Erik Karlsson 2:15 och 4:a i mål Jens Junes som slog Lars Johansson med en hårsmån,  båda 2:17. 6a i mål var Jonathan Ericsson som avslutade bra och kom i mål på 2:18. Snabbaste dam för kvällen var Elin Henriksson som sprang prologen på 2:35 och fortsatte hålla fin fart kvällen igenom.
Efter en intensiv timme kunde alla löpare konstatera att detta var ett kul koncept som säkerligen blir återkommande.

Fr v 2a Rasmus Nilsson, 1a Jacob Joh, 3a Erik Karlsson. Foto: Lars Johansson

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

NYTT NUMMER PÅ G!

2
Nya Spring snart i din brevlåda, eller?

FÖLJ OSS

8,679FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

Beredskapstider

0
”Vår beredskap är god” sa Per Albin Hanson strax innan andra världskriget bröt ut. Huruvida han syftade på den militära eller civila beredskapen, ja,...

1600 dagar!

Livet!

- Annons-

PODCAST

X
X