0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Aktuellt Annorlunda och kul 800m koncept

Annorlunda och kul 800m koncept

Lycksele LK anordnade onsdagen den 30/9 i samarbete med Lycksele Skidgymnasium en annorlunda 800 meters tävling.

Med inspiration från skidsprintformat var upplägget  först prolog med individuell start. Efter genomförd prolog delades löpare in i heat utifrån prologtider. 35 st deltog och dessa fördelades i A, B och C-heat. Tre heat skulle sen springas med förutsättningarna att de 4 snabbaste i ett heat flyttades upp en nivå och de 4 långsammaste fick vice versa halka ned en nivå. Placering i tävlingen utgjordes slutligen av placering i det avslutande heatet. Upplägget innebar fyra 800 meters lopp på en timme. Utrymme för taktiklöpning fanns, för att spara kraft till final heatet.

Snabbaste herrlöpare i såväl prolog som alla heat var Jacob Joh, som i finalen hade full kontroll och segrade på 2:08, bakom honom Rasmus Nilsson på 2:13, Erik Karlsson 2:15 och 4:a i mål Jens Junes som slog Lars Johansson med en hårsmån,  båda 2:17. 6a i mål var Jonathan Ericsson som avslutade bra och kom i mål på 2:18. Snabbaste dam för kvällen var Elin Henriksson som sprang prologen på 2:35 och fortsatte hålla fin fart kvällen igenom.
Efter en intensiv timme kunde alla löpare konstatera att detta var ett kul koncept som säkerligen blir återkommande.

Fr v 2a Rasmus Nilsson, 1a Jacob Joh, 3a Erik Karlsson. Foto: Lars Johansson

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

Årets sista utgåva snart till tryck!

0
Ett litet axplock om vad som väntar i nya Spring. Om en vecka trycker vi adresserna på baksidan, är din adress med? Annars är det hög tid..

FÖLJ OSS

8,664FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

Ur spår?

0
I princip hela landet är väl täckt av snö nu. Känns kul, och ovanligt. Löpare föredrar ju i regel barmark men jag är nog...

GPX-myset

Recension Nike Tempo Next%

All I Want For Christmas

Växelbruk

- Annons-

PODCAST

X
X