(Liten) Recension Nike Alphafly

0
2117
Ny favvisar? Vi får väl se.

Ja, likt många andra kunde man inte hålla sig från köpknappen när en ny batch av Nike Alphafly släpptes för några veckor sedan.

Innan har man läst och sett lite blandade recensioner om dom och flertalet Nike-sponsrade löpare har valt Vaporfly Next% före Alphafly.

Hur som haver så kom mina hem och direkt blev det torrkörning inne och man kan lugnt säga att det finns gott om material i sulorna. Luftigare överdel i framfoten vilket jag haft problem med i Vaporfly Next% som med sin yttersula som gick upp över stortån.

Första passet då, jo det blev ett 17 km långt pacinguppdrag efter klubbens terräng-KM. Fart runt 4:05-4:10 under 2×5 + 3 km så hyfsat fort och lagom att känna av skon. Sulan upplevdes faktiskt ganska hård och överdelen satt tight runt ankeln så lätt obehag uppstod. Lite samma känsla under ett kortare pass veckan efter och i det läget hade jag valt de ”gamla” Nike om jag skulle tävla då.

Igår genomförde jag 10×2 min i  lite över 5 km fart och nu började de komma till sin rätt tycker jag, sulan kändes mjukare och överdelen har anpassat sig lite efter min fot. Dock känns innersulan fortfarande lite platt inuti. Nästa helg har jag en halvmara och just nu är det 50/50 vilket sko jag väljer då, helt såld på Alphafly är jag inte än.

I övrigt då? Ganska snygg överdel men sulan gör ju utseendet i övrigt ganska komiskt. Yttersulan med sitt vågmönster i främre delen förväntar jag mig kommer slitas rätt fort men tror ändå de kommer hålla länge. AirZoompodsen och sulan hoppas jag inte mjuknar för mycket och behåller sin spänst.

Avslutningsvis så behövs fler mil innan jag bestämt men just nu är jag försiktigt positiv.

På återhörande

I jämförelse. (Alphafly storlek 40,5) Nike Vaporfly Next% storlek 41= 352 gram                                     Nike Vaporfly Next% storlek 40,5= 341 gram (använda)                 Nike Vaporfly 4% storlek 40,5= 349 gram (använda)                    
Klackskor anyone?

Finns dessa ”pods” på skor om 10 år eller blir det en tillfällig fluga?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här