Anton Rehn vill springa snabbt i Atea Kalmarmilen

Allt om Atea Kalmarmilen 2016  

På onsdag 3 augusti är det dags för Atea Kalmarmilen. Ett lopp som hårdbevakas av Springlfa.se och ett lopp som betyder mycket för hemmalöparen Anton Rehn, från arrangörsklubben Högby IF.

DSC_2788

Anton Rehn passerar publikjublet på Larmtorget. Arkivbild: Mikael Grip

– Det är extra roligt för att det är hemmaplan och ofta bra startfält. Men det har ändå en status hos mig som ett “vanligt” lopp som en del i träningen, inte mycket som står på spel egentligen. Samtidigt bor jag utanför Kalmar och tränar en hel del där så visst är det ett speciellt lopp på så sätt.

Beskriv känslan att komma in på Larmtorget i centrala Kalmar dels vid varvningen och dels vid målgången?

– Alltid trevligt! Mycket publik! Man får med sig lite extra energi runt sista delen av banan.

Målsättning i loppet?

– Inga direkta tider eller placeringar, men ska fokusera på att springa avspänt och ta ut allt som finns för dagen så får vi se vad det räcker till.

Vilket lopp är du mest nöjd med hittills den här säsongen?

– Oj, svårt. Jag får nog säga Göteborgsvarvet ändå. Där överträffade jag mig själv. Löpte taktiskt helt rätt och hade fin dagsform.

Är du nöjd med säsongen hittills?

– Ja, men det måste jag vara. Jag har persat på alla distanser från 1 500 meter upp till halvmaran. Även om jag har mer att ge på några distanser så är jag ändå tillfreds hittills.

Mål med resten av säsongen?

– Snabbare på 5 000 meter respektive 10 000 meter och kunna utmana om lagseger på Lidingöloppets 30 km, tufft men fullt rimligt om alla är i bra slag.

Lycka till på onsdag! 

– Tack!

Mustafa Mohamed, Hälle IF, 10K, millopp, 3038,

Mustafa Mohamed springer Atea Kalmarmilen. Arkivbild: Deca Text&Bild

Anton Rehn slutade på sjätteplats förra året med tiden 31.59. Det kommer rejält tufft motstånd för Anton även i år. Eller vad sägs om löpare som Mustafa Mohamed, Hälle IF, Abraham Adhanom och Nasir Dawoud, Eskilstuna FI samt Fredrik Uhrbom, Spårvägens FK. På damsidan lär segern stå mellan etiopiskorna Roman Mengistu, Köge Atletic, och Genet Beyene, FK Malmö 4H.

Till hemsidan för Atea Kalmarmilen:

 Dela på Facebook